70860222_10206167707067276_2145784954074693632_n.jpg (123 KB)

Donesli jste si z lesa velkou úrodu bedel? Těm se letos moc daří, stejně jako jiným houbám. Máme pro vás dva tipy. Na tu nejchutnější klasiku, kterou mají často rádi i ti, kteří houby nejí. A ještě jeden super tajný tip, na houbové škvarky. Že jste nic podobného neslyšeli? Tak čtěte.

71329148_10206167708067301_3965549167027159040_n.jpg (148 KB)

Bedlové škvarky

K jejich přípravě potřebujete koš bedel, husí sádlo, sůl a kmín. A k nim kváskový chléb, samozřejmě nejlépe domácí.

Bedly nakrájejte na kousky a smažte zprudka na pánvi, ve vyšší vrstvě husího sádla. Ochuťte kmínem. Na pánvi nesolte. Hotové škvarky vyndejte na papírovou kuchyňskou utěrku, která nasaje přebytečný tuk. Dejte na talíř a osolte.

71144353_10206167707827295_756106847609421824_n.jpg (113 KB)

Smažené bedly

To je opravdová klasika. Recept na ni? Je snadný. 

Připravte si trojobal jako na řízky. Šárka Škachová doporučuje použít místo klasické strouhanky kukuřičnou. Bedly tak budou ještě křupavější.

70612801_10206170229370332_3426142102608674816_n.jpg (92 KB)

Smažte je ve voňavém přepuštěném másle. Podávejte s vařeným bramborem a domácí tatarskou omáčkou.

71589689_10206170229730341_4110219282057527296_n.jpg (136 KB)

Inspirace pochází od Šárky Škachové, Kuchařka ze vsi.

Nasbírali jste jiné houby než bedly? I pro vás máme tipy!

Risotto s liškami a sušenými rajčaty

risotto1.jpg (66 KB)

Křupavé topinky s houbami

DSC_0212.jpg (114 KB)

Kuře pečené na houbách

DSC_0221.jpg (106 KB)

Zdroj fotografií: Alena Kolaříková, Šárka Škachová

Reklama