Suroviny:
4 vepřové kotlety
sůl a pepř
trochu hladké mouky
250 ml černého piva
2 dl vývaru
1 lžíce solamylu
Postup:
Maso omyjeme, osolíme a opepříme a lehce naklepeme. Obalíme v mouce. V pánvi rozehřejeme olej a kotlety v něm po každé straně tři minuty osmažíme. Přidáme cibuli nakrájenou na půlkolečka a smažíme ještě pět minut.
Přilijeme vývar a pivo, přikryjeme a dusíme doměkka. Šťávu můžeme ještě dochutit solí a pepřem.
Měkké kotlety vyjmeme a šťávu zahustíme solamylem rozmíchaným ve studené vodě. Důkladně rozmícháme a necháme přejít varem.
Před podáváním kotlety v omáčce ještě prohřejeme.
Výbornou přílohou jsou opékané brambory.
Dobrou chuť přeje Evelína.
Nový komentář
Komentáře
super
to bude dobrota
kůrčička pro mne,zbytek pro ostatní
jejda kouknu na obrázek a jedla bych
roque — #17 lelaba — #20 Marianaant — #22 Na tom obrázku je ale bůček a ne kotlety.
co se vaří s pivem,je dobré
Zkusím v sobotu až budem všichni doma
Také jsem to dnes dělala k obědu a manžel to moc chválil. Já jsem bohužel neochutnala mám dietu.
Dnes jsem to dělala k obědu a je to moc dobré.
Doporučuji.
Vypadá moc zajímavě asi to zítra vyzkouším.
Co se dělá na pivu nemá chybu.Určitě vyzkouším
Hm,vypadá to krásně. Určitě vyzkouším.Díky za tip.
tak to může být dobré,díky
Dělám kuřecí stehna na černém pivu, určitě vyzkouším i kotletky. Díky za recept
Ten obrázek je fakt krásnej, už se mi sbíhají sliny.
není to pak "ožralé"? je to vhodné i pro děti a kojící matky???
Už mám hlad
Pivem podlévám maso naprosto běžně, manžel si totiž objednal k vánocům výčepní zařízení Eta a protože nedaleko je malý pivovar, tak tam jezdí pro pivo do pětilitrových soudků. Vaří tam různé speciály, třeba černou čtrnáctku a nejradši mám zázvorové polotmavé, ale to dělají málokdy. Takže když narychlo dělám nějaké maso a už nevím, co tam dát, tak to podlejou troškou čerstvě načepovaného piva a hned je základ omáčky.
Vypadá to výborně, černé pivo a vepřové maso většinou nezklame