vepřové kotlety

Suroviny:
4 vepřové kotlety
sůl a pepř
trochu hladké mouky
250 ml černého piva
2 dl vývaru
1 lžíce solamylu

Postup:
Maso omyjeme, osolíme a opepříme a lehce naklepeme. Obalíme v mouce. V pánvi rozehřejeme olej a kotlety v něm po každé straně tři minuty osmažíme. Přidáme cibuli nakrájenou na půlkolečka a smažíme ještě pět minut.
Přilijeme vývar a pivo, přikryjeme a dusíme doměkka. Šťávu můžeme ještě dochutit solí a pepřem.
Měkké kotlety vyjmeme a šťávu zahustíme solamylem rozmíchaným ve studené vodě. Důkladně rozmícháme a necháme přejít varem.
Před podáváním kotlety v omáčce ještě prohřejeme.
Výbornou přílohou jsou opékané brambory.

Dobrou chuť přeje Evelína.

Reklama