Foto: Alena Kolaříková
Suroviny
- 3 hodně zralé banány
- 3 vejce
- 150 g ovesných vloček
- 3 lžíce rozpuštěného másla
- 3 lžíce jogurtu
- 1/2 prášku do pečiva
- špetka soli
Postup
Vločky vysypejte na plech vyložený pečícím papírem. Opečte je v troubě vyhřáté na 210 °C, zhruba na 10 minut.
Po opečení je nechejte vychladnout a poté rozmixujte na mouku.
Připravte si hnědé máslo. Kousky másla dejte rozpouštět do kastrolku.
Rozpouštějte máslo zvolna a nechejte ho delší dobu mírně probublávat. Až začne hnědnout a začnou v něm plavat drobné světle hnědé částečky, sundejte máslo z plotny.
Nechejte vychladnout. Do kuchyňského robota dejte šlehací metlu.
Do mísy nalámejte oloupané banány a vyklepněte vejce. Šlehejte společně. Banány se pěkně rozpadnou a prošlehají s vejci.
Do směsi dejte mouku z ovesných vloček, prášek do pečiva, špetku soli a jogurt. Nakonec přidejte vychladlé hnědé máslo. Stěrkou setřete všechno, co je v kastrolku.
Ty drobné hnědé částečky jsou zkaramelizovaná mléčná sušina. Má tu nejlepší chuť! Umíchejte těsto, které opékejte v rozehřátém valfovači.
Ideální je podávat tyhle vafle s banánem a arašídovým máslem, zakápnuté trochou javorového sirupu.
Výborné jsou také se zakysanou smetanou, zakápnuté javorovým sirupem a hnědým máslem.
Dobrou chuť přeje Elly.
Nový komentář