DSC_0661.jpg

Foto: Alena Kolaříková

Dnešní verze oblíbeného banánové chlebíčku je úplně bez cukru. Když použijete hodně zralé, až přezrálé banány, tak vám těsto krásně osladí.

Suroviny

  • 300-350 g špaldové mouky
  • 1/2 sáčku prášku do pečiva
  • špetka soli
  • 1/4 lžičky perníkového koření
  • 150 g změklého másla
  • 3 vejce
  • 6 hodně zralých banánů

můžete přidat

  • kokos - strouhaný nebo plátky
  • nahrubo nasekanou kvalitní čokoládu
  • jakékoliv ořechy
  • brusinky nebo hrozinky
  • slunečnicové semínka
  • dýňová semínka

Postup

Máslo ušlehejte robotem s metličkou. Přidejte po jednom vejce a šlehejte dál. Banány rozmačkejte a přidejte do směsi. Dále šlehejte, až se všechny suroviny spojí v kompaktní hmotu.

Do mouky přimíchejte prášek do pečiva, sůl, koření a pořádně promíchejte. Obě složky těsta spojte dohromady a umíchejte voňavé těsto.

Přidejte podle chuti něco navíc. Výborné jsou ořechy, čokoláda...

Formu na srnčí hřbet vymažte máslem a vysypejte moukou nebo strouhaným kokosem. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C, přibližně hodinu. Použijte osvědčený vpich špejlí, která musí vyjít čistá, neulepená od těsta.
Vyklopte a nechejte vychladnout.

Dobrou chuť přeje Elly.

Banánové lívance

bananlivance.jpg

Foto: Alena Kolaříková

Bezlepková bábovka s banány a čokoládou

1.jpg

Foto: Alena Kolaříková

Královské banánové kostky

3.jpg

Foto: Alena Kolaříková