Foto: Alena Kolaříková
Dnešní verze oblíbeného banánové chlebíčku je úplně bez cukru. Když použijete hodně zralé, až přezrálé banány, tak vám těsto krásně osladí.
Suroviny
- 300-350 g špaldové mouky
- 1/2 sáčku prášku do pečiva
- špetka soli
- 1/4 lžičky perníkového koření
- 150 g změklého másla
- 3 vejce
- 6 hodně zralých banánů
můžete přidat
- kokos - strouhaný nebo plátky
- nahrubo nasekanou kvalitní čokoládu
- jakékoliv ořechy
- brusinky nebo hrozinky
- slunečnicové semínka
- dýňová semínka
Postup
Máslo ušlehejte robotem s metličkou. Přidejte po jednom vejce a šlehejte dál. Banány rozmačkejte a přidejte do směsi. Dále šlehejte, až se všechny suroviny spojí v kompaktní hmotu.
Do mouky přimíchejte prášek do pečiva, sůl, koření a pořádně promíchejte. Obě složky těsta spojte dohromady a umíchejte voňavé těsto.
Přidejte podle chuti něco navíc. Výborné jsou ořechy, čokoláda...
Formu na srnčí hřbet vymažte máslem a vysypejte moukou nebo strouhaným kokosem. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C, přibližně hodinu. Použijte osvědčený vpich špejlí, která musí vyjít čistá, neulepená od těsta.
Vyklopte a nechejte vychladnout.
Dobrou chuť přeje Elly.
Foto: Alena Kolaříková
Bezlepková bábovka s banány a čokoládou
Foto: Alena Kolaříková
Foto: Alena Kolaříková
Nový komentář
Komentáře
Banánový chlebíček je moc dobrý.