SUROVINY: Ingredience na pesto: dvě hrsti sušených rajčat (ne v oleji), dvě hrsti čerstvé petrželky, hrst čerstvé bazalky, hrst piniových oříšků, sůl, kvalitní olivový olej, citronová kůra ze dvou citronů, stroužek česneku Ingredience na bagetu: pečivo, cuketa, lilek, sýr Provolone, tymián, rozmarýn nasekaný najemno, sůl, pepř

POSTUP: Všechny suroviny na pesto společně umixujte do ideální konzistence, množství oleje regulujte podle potřeby. Poté dochuťte solí. Nyní si připravte bagetu. Nejprve si nakrájejte na tenké plátky lilek i cuketu, posolte a nechte vypotit. Sýr si také nakrájejte na tenčí plátky. Zeleninu ochuťte troškou olivového oleje a najemno nasekanými bylinkami (stačí trochu, bylinky jsou hodně výrazné) a dejte ji opéct na gril z obou stran pěkně dozlatova. Ke konci na gril dejte i předem rozkrojené pečivo, aby se trochu prohřálo. Pečivo sundejte z grilu a na spodní polovinu dejte lžičku nebo dvě rajčatového pesta. Navrch poskládejte plátky zeleniny a několik plátků sýra, nakonec přiklopte druhou polovinou pečiva. Před podáváním můžete ještě nechat zapéct, aby se sýr rozpustil.

Další recepty najdete na Laformaggeria.com

Reklama