DSC_1322.jpg (138 KB)

Na dnešní bagetě je nejskvělejší majonéza z pečených rajčat. Ty upečete spolu s masem a jejich chuť je velice dobrá. Doporučuji „zabít dvě mouchy jednou ranou“ a upéct více masa i rajčat. Část můžete použít na oběd, doplnit o vařené nebo pečené brambory. Část si potom necháte na další lehký oběd, svačinu či večeři - a to je právě dnešní bageta.

V našem receptu jsme použili krůtí stehno, recept bude fungovat i s vepřovým nebo kuřecím masem. Hlavní jsou dnes pečená rajčata.

Suroviny

  • 4 bílé francouzské bagety
  • 1 krůtí spodní stehno
  • 350 g větších cherry rajčat 
  • 6 stroužků česneku
  • 4 lžíce majonézy 
  • krémové balzamiko Bzenecký ocet
  • olivový olej
  • čerstvá cherry rajčata
  • oblíbený listový salát
  • plátkový ementál nebo gouda

DSC_1319.jpg (80 KB)

Postup

Maso mějte připravené už upečené, stačí ho jen ohřát v troubě nebo na pánvičce.

Bagety překrojte podélně i vodorovně napůl. Dejte je opéct do trouby, předehřáté na 200 °C. Jen na chvilku, aby byly lehce křupavé. 

Upečená cherry rajčata a česnek, které se pekly v pekáči s masem, dejte do výkonného mixéru. Přidejte majonézu a podle chuti i špetku soli a pepře. Rozmixujte dohladka.

Salátové listy omyjte a dejte do misky. Lehce pokapejte olivovým olejem, osolte a opepřete, zakápněte krémovým balzamikem. Promíchejte. Salátu udějte hodně, aby vám vyšel nejen do bagety, ale i na talíř.

Křupavé bagety namažte rajčatovou majonézou, na ni navrstvěte maso, sýr, salát (který jste předtím ochutili olivým olejem a balzamikem) a na kolečka nakrájená čerstvá cherry rajčata, v pořadí, jaké vám vyhovuje. 

Přiklopte horní polovinou bagety, také namazanou rajčatovou majonézou. Podávejte s ochuceným listovým salátem a nakrájenými čerstvými cherry rajčaty. Pokud vám zbyla rajčtová majonéza, můžete ji použít jako dresink na salát.

Dobrou chuť přeje Elly.

Bagety a podobné skvělé svačiny do školy i na piknik

Panini - rychlé občerstvení z Itálie

panini1.jpg (83 KB)

Ciabatta - skvělé pečivo ke grilování

ciabatta2.jpg (164 KB)

Lehké a zdravé svačiny

X-20170816145416421.jpg (122 KB)

Zdroj fotografií: Alena Kolaříková, archiv redakce

Uložit

Uložit

Uložit

Uložit