Na dnešní bagetě je nejskvělejší majonéza z pečených rajčat. Ty upečete spolu s masem a jejich chuť je velice dobrá. Doporučuji „zabít dvě mouchy jednou ranou“ a upéct více masa i rajčat. Část můžete použít na oběd, doplnit o vařené nebo pečené brambory. Část si potom necháte na další lehký oběd, svačinu či večeři - a to je právě dnešní bageta.
V našem receptu jsme použili krůtí stehno, recept bude fungovat i s vepřovým nebo kuřecím masem. Hlavní jsou dnes pečená rajčata.
Suroviny
- 4 bílé francouzské bagety
- 1 krůtí spodní stehno
- 350 g větších cherry rajčat
- 6 stroužků česneku
- 4 lžíce majonézy
- krémové balzamiko Bzenecký ocet
- olivový olej
- čerstvá cherry rajčata
- oblíbený listový salát
- plátkový ementál nebo gouda
Postup
Maso mějte připravené už upečené, stačí ho jen ohřát v troubě nebo na pánvičce.
Bagety překrojte podélně i vodorovně napůl. Dejte je opéct do trouby, předehřáté na 200 °C. Jen na chvilku, aby byly lehce křupavé.
Upečená cherry rajčata a česnek, které se pekly v pekáči s masem, dejte do výkonného mixéru. Přidejte majonézu a podle chuti i špetku soli a pepře. Rozmixujte dohladka.
Salátové listy omyjte a dejte do misky. Lehce pokapejte olivovým olejem, osolte a opepřete, zakápněte krémovým balzamikem. Promíchejte. Salátu udějte hodně, aby vám vyšel nejen do bagety, ale i na talíř.
Křupavé bagety namažte rajčatovou majonézou, na ni navrstvěte maso, sýr, salát (který jste předtím ochutili olivým olejem a balzamikem) a na kolečka nakrájená čerstvá cherry rajčata, v pořadí, jaké vám vyhovuje.
Přiklopte horní polovinou bagety, také namazanou rajčatovou majonézou. Podávejte s ochuceným listovým salátem a nakrájenými čerstvými cherry rajčaty. Pokud vám zbyla rajčtová majonéza, můžete ji použít jako dresink na salát.
Dobrou chuť přeje Elly.
Bagety a podobné skvělé svačiny do školy i na piknik
Panini - rychlé občerstvení z Itálie
Ciabatta - skvělé pečivo ke grilování
Zdroj fotografií: Alena Kolaříková, archiv redakce
Nový komentář
Komentáře
Bagety vypadají skvěle.
Mnam dala bych si
Samé dobroty.