Prázdniny u babičky, dlouhé letní dny a víkendy u vody. Jaké vzpomínky a příjemné pocity ve vás může vyvolat kousek skvělé třešňové bublaniny? Upečte si ji s námi.

Co budete potřebovat:

  • 4 celá vejce
  • 200 g Korunního cukru na pečení
  • 1 dl oleje
  • 200 g hladké mouky
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 500 g třešní
  • 1 sáček prášku do pečiva
  • Korunní cukr moučka v mlýnku

Postup:

Vejce a cukr vyšleháme do pěny, poté za stálého míchání přiléváme olej. Pak přidáme mouku, prášek do pečiva a vanilkový cukr a zpracujeme do těsta. Nalijeme na vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech a posypeme opranými a vypeckovanými třešněmi. Pečeme v troubě předehřáté na 160 stupňů Celsia dozlatova, asi tak 30 minut. Během pečení troubu neotvíráme. Po vychladnutí krájíme na plechu na větší kostky a před podáváním pocukrujeme Korunním cukrem moučkou v mlýnku.

Dobrou chuť.

Reklama