DSC_0260.jpg (103 KB)

Jednu avokádovou snídani jsme pro vás připravili minulý týden. Dnes budeme pokračovat a opět s kombinací avokádo a vejce. Jde o snadný nápad a přidáme super tip jak uvařit snadno ztracené vejce.

Suroviny na 2 porce

  • 2 vejce
  • 1 avokádo
  • Lučina nebo jiný čerstvý sýr
  • sůl
  • pepř
  • balzamikový krém
  • rajčata
  • oblíbený čerstvý chléb

DSC_0261.jpg (95 KB)

Postup

Připravit ztracené neboli zastřené vejce není žádná věda. Stačí použít fintu, kterou jsem viděla v televizi a přiznám se, že už nevím u jakého kuchaře. Připravte si malou misku. Tu vyložte kusem potravinářské folie, pěkně ji přimáčkněte k misce. Vyklepněte do ní vejce a zavažte provázkem, aby bylo tak akorát utažené a nezůstal u něj vzduch. Važte pevně, ať vám vajíčko nevyteče. 

Dejte vařit vodu a pytlík s vejcem do ní vložte. Maličko ztlumte var, ale ať voda pořád bublá. Vařte přesně 4 minuty. A hotovo :-)

Mezitím, co se vaří vejce, máte tak akorát čas uříznout kus chleba a namazat ho sýrem. Avokádo rozpůlte, vyndejte pecku, oloupejte slupku a nakrájejte na plátky. Ty dejte na chléb se sýrem a nechejte místo pro vajíčko.

DSC_0262.jpg (84 KB)

Celý snídaňový chléb dozdobte vejcem, osolte, opepřete. Doporučuji ještě přelít lehce balzamikovým krémem.

Dobrou chuť přeje Elly.

Kouzlení s avokádem

Toast s avokádem a míchanými vajíčky

DSC_0021.jpg (170 KB)

Uzený losos s avokádovým krémem

avokado.jpg (84 KB)

Lososový ceviche s avokádem

ceviche.jpg (102 KB)

Zdroj fotografií: archiv magazínu, Alena Kolaříková

Uložit