Jednu avokádovou snídani jsme pro vás připravili minulý týden. Dnes budeme pokračovat a opět s kombinací avokádo a vejce. Jde o snadný nápad a přidáme super tip jak uvařit snadno ztracené vejce.
Suroviny na 2 porce
- 2 vejce
- 1 avokádo
- Lučina nebo jiný čerstvý sýr
- sůl
- pepř
- balzamikový krém
- rajčata
- oblíbený čerstvý chléb
Postup
Připravit ztracené neboli zastřené vejce není žádná věda. Stačí použít fintu, kterou jsem viděla v televizi a přiznám se, že už nevím u jakého kuchaře. Připravte si malou misku. Tu vyložte kusem potravinářské folie, pěkně ji přimáčkněte k misce. Vyklepněte do ní vejce a zavažte provázkem, aby bylo tak akorát utažené a nezůstal u něj vzduch. Važte pevně, ať vám vajíčko nevyteče.
Dejte vařit vodu a pytlík s vejcem do ní vložte. Maličko ztlumte var, ale ať voda pořád bublá. Vařte přesně 4 minuty. A hotovo :-)
Mezitím, co se vaří vejce, máte tak akorát čas uříznout kus chleba a namazat ho sýrem. Avokádo rozpůlte, vyndejte pecku, oloupejte slupku a nakrájejte na plátky. Ty dejte na chléb se sýrem a nechejte místo pro vajíčko.
Celý snídaňový chléb dozdobte vejcem, osolte, opepřete. Doporučuji ještě přelít lehce balzamikovým krémem.
Dobrou chuť přeje Elly.
Kouzlení s avokádem
Toast s avokádem a míchanými vajíčky
Uzený losos s avokádovým krémem
Zdroj fotografií: archiv magazínu, Alena Kolaříková
Nový komentář
Komentáře
To vejce vyzkouším :)
Vyzkouším, zajímavé recepty.
Dobrota.