chefdejv.jpg (107 KB)

Foto: Chef Dejv

Suroviny

  • 1 kg mletého vepřového masa (ideálně plec, krk)
  • 1 lžička sušeného koriandru 
  • 1 lžička sušeného zázvoru
  • 1 lžička garam masala
  • 1/2 lžičky kardamomu
  • 1/2 lžičky kurkumy
  • špetka chilli
  • špetka skořice
  • 2 lžíce červené curry pasty
  • sůl
  • pepř
  • 1 červená cibule

koriandrový dip

  • 1 salátová okurka
  • sůl
  • pepř
  • 100 g hustého jogurtu řeckého typu
  • 1/2 lžičky citronové šťávy
  • čerstvý koriandr

Postup

Na pánvi si na sucho necháme rozvonět všechno koření. Vepřové maso si připravíme do velké mísy a přidáme k němu opražené koření. Na stejné pánvi si ještě orestujeme červenou curry pastu a také ji přidáme k masu. Pořádně koření zapracujeme do masa, lehce osolíme, opepříme, přidáme na jemno nakrájenou červenou cibuli. Necháme aspoň hodinku odpočinout v lednici.

Připravíme si dip. Do misky nastrouháme okurku, tu osolíme a počkáme, až pustí přebytečnou vody, potom ji scedíme.

Přidáme jogurt, kapku citronu, pepř a čerstvý posekaný koriandr.

Maso necháme po vyndání z lednici tak půl hodiny při pokojové teplotě, vytvarujeme z něj kuličky, každá by měla mít asi 40 gramů. Maso smažíme na slunečnicovém oleji, asi 3 minuty z každé strany.

Servírujeme s koriandrovým dipem, já zvolil ještě arabský chléb, který si také můžete namáčet do omáčky.

Dobrou chuť přeje Chef Dejv.

Exotické recepty na našem magazínu

Kuře v těstíčku po asijsku

1.jpg (144 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Asijská pánev s mletým masem a křepelčími vajíčky

2.jpg (134 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Laksa - pikantní pochoutka podle Jamie Olivera

3.jpg (86 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Reklama