Kouření v restauracích. Ano, či ne? U nás je to stále nesmělé. Některé restaurace mají vyhrazená místa pro kuřáky (ta bývají většinou plná), vymezenou dobu, kdy se v nich nekouří, ale stále je víc restaurací, kde se kouřit může. Ty úplně nekuřácké abyste pohledali. Proč asi, když i v tak kuřácky vyhlášených státech jako je Řecko, nebo Itálie se nekouří? Naprosto nikde. No vida a také si zvykli si. Když mají chuť na cigaretu, zapálí si ji venku, kde bývá popelník s pískem.
U nás se majitelé restaurací stále bojí, že by jim klesla návštěvnost. Jak to vidíte vy?
Nový komentář
Komentáře
Pokud by se dala kouřit v restauraci elektronická cigareta, tak je mi to jedno. Koupím si vždy eliquid s krásnou vůní a nikoho to neobtěžuje.
ať si dají v restauraci e-cigarety
catcat — #24 Ale nemůžu udělat v restauraci nekuřácké oddělení tím,že opatřím dva stolky cedulkou jako nekuřácké a jinak se v celé hospodě kouří.Nesmysl!Když už,tak ať jsou skutečně kuřácké a nekuřácké,ale místnosti,abych nemusela dýchyt ty nikotinové smrady vedle od stolku....to se zase jednou vlk nažral a koza zůstala celá

Jednoznačně říkám ANO !!! Ať mě kuřáci třeba ukamenují
evelyn — #20 Když vydrží polští kuřáci kouření venku, vydrží to všichni. Poláci Polky kouří téměř nepřetržite, při všem a furt. tak chodí do hospod k nám. Budeme smradlavým popelníkem Evropy? A to ještě dobrovolně!
kareta — #28 taky mi ta představa připadá bizarní... že jdu ven s kočárkem a musím se stavit na pivo... Tenhle styl konzumace alkoholu už asi nebude úplně zdravý.
SStream — #27 mi to vadí i víc jak kouření...obecně považuju pití alkoholu před západem slunce za velmi blbé
A mamina s malým dítětem...tuplem. To je jako s autem- když řídím, nepiju, když se starám o děti, taky nepiju. To snad jde vydržet!
kareta — #22 na pivních zahrádkách to není tak ojedinělá věc. Vídávám takhle rodinky, taky se tím nesnažím tvrdit, že by se maminy opíjely do němoty
Jedno pivo snad nic nezkazí? Aspoň tedy doufám
SENSITIVESKIN — #25 gramatiku snad ani ne, jen překlepy mi povolili. Omluva
catcat — #24 s obsahem souhlasím
tobě ale zakázali gramatiku,že?
jsem rozhodně peoti zákazu. Každý majetel ať si rozhodne, jakou chce mít hospodu. Jen bych chtěla, aby to bylo zřetelně označeno na dveřích, jestli lezu do kuřácké nebo nekuřácké. Lidi by si sami vybrali, kam chtějí chodit... Jednou se zakáže kouření, apk pivo, pak bnůček, pakpolitický názor na svět... zákazy jsou cesta do pekel!
nesouhlasím, na jídlo jdu jednou za 100 let, ale když chci jít "zachlastat", tak k tomu prostě patří pro kuřáky cigáro
SStream — #21 jako jít s dítětem na pivo??
nechala bych to na majitelích. Pokud je poptávka po nekuřáckých restauracích, ony vyrostou. Je to věc přirozená. Jsem kuřák a chodím do nekuřáckých restaurací. K jídlu cigareta nepatří. Pokud sedíme v hospůdce u piva nebo na letní zahrádce a za mnou přistane mamina s kočárem, tak jdu taky kouřit jinam. (o to víc mě překvapí, když si nad tím kočárem zapálí sama maminka
) Matinka mého drahého má ovšem názor jiný a to takový, že do baru děti nepatří a ať si jdou kam chtěj, když jim to vadí. Mno. Na jednu stranu recht, do hospody by děti asi neměly, na druhou stranu si jako mamina s děckem nedokážu představit na zahrádce na jedno nebo na dvě nezaparkovat
Jsem pro nekuřácké restaurace. Doma taky nekouří nikdo při jídle. Pokud ale oddělí restauraci pouze nějakou stěnou , která je třeba jen ozdobou, tak to nemá význam.
No, já teda pozoruju opak - nekuřácké části restaurací jsou plné, a v kuřáckých posedává jeden dva lidi.
Jinak jsem pro zákaz v restauracích, ve všech, pokud vím, nic majiteli nebrání udělat z hospody soukromý klub deklarovaný jako kuřácký, a budou mu tam pak chodit jen štamgasti se stavem věcí srozumění.
Takové ty zákazy typu "zde se nekouří v době oběda", to je polovičaté řešení, ono to tam smrdí stejně. Co se týká personálu - v některých firmách je dnes přímo podmínkou, aby nastupující zaměstnanec byl nekuřák - alespoň v pracovní době. Tedy provozovatel takového soukromého kuřáckého klubu by holt přijímal jen personál kuřácký, čímž by se vyhnul nebezpečí proplácení nemocí z povolání. A normální restaurace provozované za účelem konzumace potravin by pak mohly být standardně nekuřácké.
a nemělo by tohle rozhodnutí být snad hlavně na majitelovi restaurace?? On nese největší podnikatelské riziko... nekuřáci ,kteří nemají zájem v kuřácké restauraci jíst ,ať si najdou nekuřáckou,ale diktovat podnikateli jestli má vést podnik tak nebo onak???
Zajimavejsi je otazka, jestli je pro stat vubec vyhodne nejake vyrazne snizeni poctu kuraku, jinak receno zda stat ma v pripade uspechu protikurackeho tazeni nejaky plan, jak kompenzovat vypadek vyberu na spotrebni dani a dph ve statnich rozpoctech.
evelyn — #13 Když můžou tyhle zákony o nekouření platit v Polsku, tak by to šlo jinde. Oni když jdou kouřit, vypadá to, že se putyka evakuuje.