DSC_0633.jpg (90 KB)

Lívance jsou oblíbeným jídlem snad všech. Dětí, i dospělých, žen i mužů. My pro vás dnes máme recept na ty nejnadýchanější lívance, které jsme zatím vyzkoušeli. Ozdobili jsme je zakysanou smetanou a ovocem, každý si je ale může dochutit podle sebe. Marmeláda, nutella, javorový sirup, med. Cokoliv. Dokonce skvěle chutnají jen tak, suché.

Suroviny

  • 3 vejce
  • 120 g hladké mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 140 ml polotučného mléka
  • špetka soli

DSC_0635.jpg (98 KB)

Postup

Oddělte žloutky od bílků. Mouku smíchejte se špetkou soli a práškem do pečiva.

Žloutky vymíchejte ruční metličkou s mlékem a postupně přisypávejte mouku.

Bílky ušlehejte šlehačem do pevného sněhu. Sníh vmíchejte opatrně ke směsi žloutků, mléka a mouky.

Z hladkého těsta smažte malé lívance, na velké pánvi nebo v lívanečníku. Pokud máte kvalitní teflonový povrch, není potřeba používat ke smažení tuk. Na pánev nalijte tenkou vrstvu, která je rychle usmažená. Otočte na druhou stranou a osmažte dozlatova i z druhé strany.

Lívanec bude krásně nadýchaný.

Podávejte, jak máte rádi. S džemem, šlehačkou, javorovým sirupem.

Dobrou chuť přeje Elly a MORA.

Palačinky nebo lívance. Obojí je dokonalé!

Crepes Suzette

su.jpg (314 KB)

Ovesné palačinky s jahodovou smetanou

palacinky4.jpg (90 KB)

Banánové lívance

bananlivance.jpg (174 KB)

Zdroj fotografií: Alena Kolaříková

Uložit

Uložit

Reklama