Lívance jsou oblíbeným jídlem snad všech. Dětí, i dospělých, žen i mužů. My pro vás dnes máme recept na ty nejnadýchanější lívance, které jsme zatím vyzkoušeli. Ozdobili jsme je zakysanou smetanou a ovocem, každý si je ale může dochutit podle sebe. Marmeláda, nutella, javorový sirup, med. Cokoliv. Dokonce skvěle chutnají jen tak, suché.
Suroviny
- 3 vejce
- 120 g hladké mouky
- 1 lžička prášku do pečiva
- 140 ml polotučného mléka
- špetka soli
Postup
Oddělte žloutky od bílků. Mouku smíchejte se špetkou soli a práškem do pečiva.
Žloutky vymíchejte ruční metličkou s mlékem a postupně přisypávejte mouku.
Bílky ušlehejte šlehačem do pevného sněhu. Sníh vmíchejte opatrně ke směsi žloutků, mléka a mouky.
Z hladkého těsta smažte malé lívance, na velké pánvi nebo v lívanečníku. Pokud máte kvalitní teflonový povrch, není potřeba používat ke smažení tuk. Na pánev nalijte tenkou vrstvu, která je rychle usmažená. Otočte na druhou stranou a osmažte dozlatova i z druhé strany.
Lívanec bude krásně nadýchaný.
Podávejte, jak máte rádi. S džemem, šlehačkou, javorovým sirupem.
Dobrou chuť přeje Elly a MORA.
Palačinky nebo lívance. Obojí je dokonalé!
Ovesné palačinky s jahodovou smetanou
Zdroj fotografií: Alena Kolaříková
Nový komentář
Komentáře
Vypadají dobře, musíme vyzkoušet
Dnes jsem dělala lívance podle receptu tady, byly vynikající. Příště musím udělat z dvojité dávky, jen se po nich zaprášilo.

Určitě vyzkouším, ale asi z dvojité dávky...
TTak ted bych si dala HM vypadá to luxusně
Dala bych si.
Už vím, co dnes ukuchtím. Díky za recept.
Lívance mám ráda, někdy si dělám k snídani rychlé lívance.
Mňam, lívance a palačinky miluju
Dík za inspiraci :)