Sójové výrobky Alpro jsou ideální ingrediencí pro milovníky moderní kuchyně, kvalitních potravin a zdravého životního stylu. Díky nim jsou připravená jídla lehce stravitelná a představují vhodnou součást vyváženého a pestrého jídelníčku. Inspirujte se našimi sladkými recepty, které jsme pro vás připravili... i mlsat se dá zdravě.

Vanilková panna cotta s perníkovou omáčkou

Alprosoja

  • 250 ml Alpro Original             
  • 250 ml Alpro Cuisine
  • 2 dezerty Alpro Speculoos
  • 4 plátky želatiny           
  • 100 g mražených višní (nebo jiného oblíbeného ovoce)                                    
  • 4 lžíce cukru
  • 1 vanilkový lusk           
  • pár lístků máty na ozdobu (nemusí být)

Alpro Original, Alpro Cuisine, dvě lžíce cukru a dřeň z vanilkového lusku společně zahřejeme v rendlíku těsně pod bod varu. Přidáme namočenou plátkovou želatinu, přecedíme do formiček a necháme v chladničce nejlépe přes noc vychladnout. 2 lžíce cukru necháme lehce zkaramelizovat, přidáme mražené višně a vaříme, dokud se nám obsah nesvaří na polovinu. Višňovou omáčku můžeme podávat jak studenou, tak horkou, jen dbáme na to, aby se nedostala horká k panna cottě, rozpustila by se. Při servírovaní začínáme dezertem Alpro Speculoos, kterým nakreslíme slzu na talíři, poté přidáme višňovou omáčku a na závěr vyklopenou panna cottu .

Ananasové ravioly s čokoládovým krémem

Alprosoja

  • 300 g ananasu
  • 2 dezerty Alpro Dark Chocolate
  • 2 lžíce kokosového sirupu (nemusí být, lze nahradit likérem Malibu)
  • lístky máty na ozdobu

Oloupaný ananas nakrájíme na co nejtenčí plátky, pokud máma doma elektrický kráječ, usnadní nám práci. Do středu každého plátku dáme polévkou lžíci čokoládového dezertu Alpro a přeložíme na půl. Takto připravené ravioly zakápneme kokosovým sirupem, dozdobíme nasekanou mátou a máme velmi jednoduchý, rychlý a efektní dezert.

A na závěr si pochutnejte na báječném koktejlu!

Vanilkový koktejl s malinovým špízem

Alprosoja

  • 800 ml sójového nápoje Alpro Vanilka
  • 250 g malin
  • 1 vanilkový lusk

Vanilkový nápoj Alpro Vanilla nalijeme do mixéru, přidáme čerstvé nebo mražené (mírně povolené) maliny a vše krátce rozmixujeme. Vanilkový lusk podélně rozřízneme a vydlabeme dřeň zhruba z jedné čtvrtiny, kterou následně přimícháme do koktejlu. Podáváme ve skle dozdobené lísky máty a malinami napíchnutými na zbylé části vanilkového lusku.

Více inspirace najdete zde: www.alpro.com/cz

alpro_logo

TÉMATA:
VAŘENÍ