Ovocná směs:

  • 500 g sušených fíků, nakrájíme na plátky
  • 250 g rozinek
  • 120 g vlašských ořechů
  • 120 g piniových oříšků
  • 120 g mandlí
  • 50 g kandovaných pomerančů a citrónů
  • 70 g medu
  • 50 ml červeného vína
  • 1 sklenici rumu
  • 1 polévkové lžíce strouhané pomerančové kůry
  • 1 polévkové lžíce mleté skořice
  • 1 lžičky mleté skořice

Těsto na chléb:

  • 200 ml vlažné vody
  • 100 g pšeničné mouky
  • 150 g žitné mouky
  • 25 g droždí
  • Sůl
  • 1 polévková lžíce oleje
  • 1 polévková lžíce anýzu

Na ozdobení:

  • Oloupané mandle, ořechy, sušené třešně, med

Příprava:

Jemně pokrájíme sušené ovoce, kandované ovoce a ořechy. Do mísy přidáme rozinky, rum, citrónovou a pomerančovou kůru spolu s kořením, dobře promícháme a necháme namočené přes noc. Druhý den ingredience smícháme s chlebovým těstem a vypracujeme malé tenké bochánky, potřeme je sirupem nebo medem a pečeme na střední teplotu asi 45 min. V průběhu pečení se bochánky občas potírají sirupem. Ozdobte kandovaným ovocem a mandlemi a nechte 24 hodin vychladnout. Uchovávejte na chladném místě.

Zkuste i jiné recepty z Jižního Tyrolska:

Uložit

Uložit

Uložit

Reklama