Ingredience na těsto:

  • 200?g hladké mouky Babiččina volba
  • 2 lžíce prášku do pečiva
  • špetka soli
  • 1 vejce
  • 300?ml mléka
  • 2 lžíce másla
  • máslo na smažení
  • Ingredience na dozdobení:
  • ovoce (jahody, borůvky, banán, broskev)

Postup:

V míse promíchejte mouku s práškem do pečiva a solí a přidejte mléko prošlehané s vejcem. Metličkou vše prošlehejte v husté těsto. Do něho zašlehejte rozpuštěné máslo. Na pánvi rozehřejte máslo. Naběračkou na pánev vlijte trochu těsta a krouživým pohybem vytvořte placku o průměru zhruba osm centimetrů. Smažte asi tři minuty, pak lívanec obraťte a smažte další dvě až tři minuty.

Hotové lívance pokládejte na kuchyňský papír – odsaje přebytečný tuk.
„Ouška“ a „čumáček“ vytvořte vykrajovátkem, nebo upečte speciální mini lívanečky.
Pomocí ovoce zvířátkům dozdobte obličeje. Na medvídka budete potřebovat tři borůvky a dvě kolečka banánu. Sovičce vytvořte peří z asi šesti koleček banánů překrojených na poloviny, křidýlka a pařátky ze dvou překrojených jahod. Zobáček a ouška sovičky vykrájejte z meruňky.

Více inspirace a informací o kvalitních potravinách na www.akademiekvality.cz.

Reklama