Ingredience

  • 1 kg brambor
  • 3-4 velké mrkve
  • 2-3 petržele
  • 200 g celeru
  • 2 Jablka
  • 1 malá cibule
  • 1 lžíce cukru
  • 2 lžíce octa
  • 1 malé balení (170 g) sterilované kukuřice
  • 1 malé balení (170 g) sterilovaného hrášku
  • 4 sladko-kyselé okurky
  • 2-3 lžíce majonézy
  • Bílý jogurt

Sůl, Pepř, Citrónová šťáva
 
Postup

Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na malé kostky. V hrnci v osolené vodě uvaříme oloupanou mrkev, celer a petržel. Jakmile je zelenina poloměkká, vypneme sporák, přidáme cukr a ocet a necháme v tomto nálevu vychladnout. Pak zeleninu pokrájíme. Dále si oloupeme a nakrájíme jablíčko a cibuli.

Všechno dáme do větší mísy, přidáme sterilovanou kukuřici a hrášek, osolíme, opepříme, zastříkáme citrónovou šťávou, přidáme majonézu, jogurt a znovu promícháme.

Reklama