Tento recept jsme vyzkoušeli na redakční kulinářské akci spojené s testováním novinek Légumio od Bonduelle.

Co budete potřebovat?

  • 2 balení Légumio Rigatoni (500 g)
  • 3 malé cukety
  • 350 g cherry rajčat
  • 300 g čedaru
  • 300 ml smetany ke šlehání
  • 4 vejce
  • 2 stroužky česneku
  • sůl
  • pepř
  • olej

Těstoviny uvařte doměkka v osolené vodě. Řiďte se návodem na obalu. Cuketu nakrájejte na kolečka, rajčata překrojte napůl. Pokud máte úplně malá cherry rajčata, nechejte je vcelku. Sýr nastrouhejte nahrubo.

Vejce prošlehejte se smetanou, přidejte polovinu nastrouhaného sýra, prolisovaný česnek. Ochuťte špetkou soli a čerstvě mletého pepře. Přidejte uvařené těstoviny. Nakonec nakrájenou zeleninu

Zapékací misku lehce vytřete olejem. Vlijte do ní směs těstovin se zeleninou a uhlaďte povrch.

Pečte v troubě vyhřáté na 190 °C, zhruba 45 minut. Po 30 minutách posypejte zbylým sýrem. Pečte dozlatova.

Náš tip – ochutnejte těstoviny a omáčky Légumio od Bonduelle

Luštěninové těstoviny

Vybrat si můžete hned ze tří možných variant: Fusilli z cizrny a kukuřice, Penne z červené čočky a mrkve nebo Rigatoni z hrachu a cukety. Jejich příprava vám nezabere více než pár minut a jsou přirozeně bez lepku. Légumio od Bonduelle je snadná cesta pro váš lepší a zdravější jídelníček.

Omáčky

Nové omáčky Légumio od Bonduelle nabízí velké a šťavnaté kousky zeleniny ve třech různých variantách. Zachutnat vám může klasická červená omáčka s lilkem, tymiánem a rajčaty nebo netradiční žlutá omáčka ze žluté cukety, mrkve a smetany s trochou estragonu nebo rajčatová omáčka s cuketou, paprikou a olivami.

Naše články:

Redakce testuje bezlepkové luštěninové těstoviny a omáčky Bonduelle Légumio
Kulinářská akce s testováním a recepty s novinkami Légumio od
Vyzkoušeno: Penne se zeleninovou omáčkou a lilkem, se zeleninovou omáčkou se žlutou cuketou
Vyzkoušeno: Studený salát s fusilli a fazolemi

Více na BONDUELLE.CZ

Reklama