„Lahůdkové“ sklenice s vanilkovým krémem

Ingredience:

  • ovesné sušenky, kakaové sušenky…
  • Lahůdka různé příchutě
  • Jihočeská pomazánka vanilková
  • Jihočeská smetana 33%
  • ovoce na zdobení (maliny, jahody, kiwi…)

Postup:

Na dno skleničky dáme 1-2 cm vysokou vrstvu ovoce. Na ovoce dáme stejnou vrstvu vybrané rozmíchané Jihočeské Lahůdky (jahoda, medovník, 60% čokoláda…), vrstvu lahůdky zasypeme menší vrstvou rozdrobených ovesných sušenek či kakaových sušenek a celý postup ještě jednou zopakujeme.

Vyšleháme společně Jihočeskou smetanu a Jihočeskou pomazánku vanilkovou, po vyšlehání dáme krém do zdobičky a ozdobíme vršek sklenice. Dozdobíme kusem ovoce a sušenkou.

Inspiraci najdete na www.madeta.cz.


Reklama