Na tento jednoduchý a rychlý recept potřebujete jen pár základních ingrediencí – mouku, cukr, máslo a žloutky. Po tom, co necháte těsto chvíli odpočinout v lednici, můžete využít nápaditá zdobítka, která najdete právě ve víčkách sklenic Nutella®. Originální sušenky pak už jen jednoduše slepíte lahodnou pomazánkou.

Celý postup naleznete ve videu:

Více informací naleznete zde.

Perníčky s pomazánkou Nutella®

Na 20 perníčků potřebujete:

  • 60 g měkkého másla
  • 50 g hnědého cukru
  • 60 g medu
  • 1 vaječný žloutek
  • 190 g hladké mouky
  • 2 g směsi koření na perníčky
  • 2,5 g jedlé sody
  • špetka soli
  • 120 g pomazánky Nutella®
  • 50 g cukru moučka
  • 1 lžíce citronové šťávy

Postup:
V míse utřeme máslo s cukrem a medem, pak přidáme žloutek. V druhé míse smísíme prosátou mouku, koření a jedlou sodu. Moučnou směs přidáme do máslové a zhruba 1 minutu zpracováváme. Těsto zabalíme do potravinové fólie a dáme na 1 hodinu chladit. Poté z něj vyválíme plát silný 4 mm a vykrajujeme různé vánoční tvary, které vkládáme na plech s pečicím papírem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme 8–9 minut na 160 °C. Vychladlé perníčky potíráme pomazánkou Nutella® a perníčky po dvou slepujeme. Na cukrovou polevu utřeme prosátý moučkový cukr s citronovou šťávou a vychladlé perníčky na závěr ozdobíme.

Více informací naleznete zde.

Reklama