Potraviny, které mají přirozeně vysoký termogenní účinek, nabízejí skvělé řešení, jak efektivně spalovat tuky bez většího snažení. Budete spalovat kalorie, i když budete jíst, a to se vyplatí, že? A tak se nebojte těchto sedm potravin zařadit do svého jídelníčku.

Avokádo

shutterstock-691861909.jpg

Avokádo obsahuje tzv. mono-nenasycené tuky nacházející se v avokádě podporují spalování, a navíc jsou perfektním zdrojem energie třeba před cvičením. Avokádo je velmi výživné a obsahuje širokou škálu živin, včetně 20 různých vitamínů a minerálních látek. Obsahuje vitamín K, C, B5, B5, E, A, B1 (thiamin), B2 (riboflavin), B3 (nacin), kyselinu listovou a prvky jako draslík, hořčík, mangan, měď, železo, zinek a fosfor. Jeden kus má zhruba 160 kalorií, 2 gramy bílkovin a 15 gramů zdravých tuků. Avokádo neobsahuje cholesterol ani sodík. Má nízký obsah nasycených tuků. 
Avokádo také obsahuje mannoheptulózu, cukr, který zpomaluje uvolňování inzulínu a zvyšuje vstřebávání vápníku, dvě funkce, které jsou klíčem k ztrátě podkožního tuku. Jsou také plné antioxidantů a nízkokalorických, bohatých na vitamíny.

Zelený čaj

shutterstock-640184602.jpg

Zrychlete svůj metabolismus zeleným čajem bohatým na antioxidanty. Navíc je vhodnou alternativou chcete-li omezit přísun kofeinu.
Dalším přínosem zeleného čaje je zvýšená mozková funkce, snižuje chutě na sladké, zlepšuje náladu a spaluje tuky. Také se prokázalo, že snižuje riziko rakoviny.

Vejce

shutterstock-1190493079.jpg

Omega-3 mastné kyseliny snižují inzulínovou sensitivitu a přirozeně pomáhají spalovat tuk. Vejce obsahují devět esenciálních aminokyselin a polynenasycených tuků, které přirozeně snižují možné zánětlivé procesy v těle.

Ghí

shutterstock-751112494.jpg

Ghí je sanskrtský výraz pro přepuštěné máslo. Tento ajurvédský zázrak napomáhá trávení, upravuje hladinu lipidů a cholesterolu, vyživuje nervové buňky, podporuje učení, posiluje látkovou výměnu a obranyschopnost, napomáhá detoxikaci, omlazuje, má hojivé účinky a podporuje spalování tuku v těle.

Grapefruit

shutterstock-1193600353.jpg

Dužina grapefruitu obsahuje malé množství sacharidů a minimum proteinů a lipidů. Nejvíce je v ní zastoupen vitamin C. Z minerálů se v grapefruitech vyskytuje vápník, hořčík a draslík, kterého je poměrně velké množství, a naopak zdraví škodlivý sodík v nich zcela chybí. Grapefruit také napomáhá těm, které často „honí mlsná“ a rádi si zahřeší.

Reklama