6356b72e14f1eseznam.jpg
Foto: Shutterstock

Antioxidanty, enzymy, vitaminy, stopové prvky nebo třeba vláknina. To vše je obsahem ovocných a zeleninových šťáv, jež jsou díky tomu doslova elixírem pro tělo. Udělejte si tu, na kterou máte zrovna chuť.

Petrželovo-jablečná šťáva 

  • 4 bio jablka 
  • svazek bio petržele 
  • lžička bio chia semínek 
  • šťáva z bio citronu 
  • 100 ml vody 

Jablka očistěte, zbavte jádřince a nakrájejte na větší kostky. Petržel vyperte ve vodě a zbavte tuhých stonků. Do mixéru vložte jablka, petržel, chia semínka a hrst ledu. Rozmixujte a dochuťte trochou citronové šťávy. 

Šťáva z červené řepy, jablek a zázvoru 

  • 2 střední bio červené řepy 
  • 4 bio jablka 
  • bio čerstvý zázvor 
  • 100 ml vody 

Jablka oloupejte a zbavte jádřince. Řepu i závor také oloupejte a všechny suroviny nakrájejte na drobné kousky. Vložte do mixéru, zalijte vodou, rozmixujte a podávejte. 

Mrkvovo-hrušková šťáva se skořicí 

  • 2 velké bio mrkve 
  • bio hruška 
  • šťáva z bio citronu 
  • hrnek vody 
  • bio skořice 

Mrkev oloupejte a nakrájejte na tenká kolečka. Hrušku rovněž oloupejte, zbavte jádřince a nakrájejte na menší kousky. Všechny suroviny pak vložte do mixéru, přidejte lžičku citronové šťávy, skořici, dolijte vodou a rozmixujte.

Zdroj: tiskové informace Myjsmebio, Kamprobio