Foto: Shutterstock
Antioxidanty, enzymy, vitaminy, stopové prvky nebo třeba vláknina. To vše je obsahem ovocných a zeleninových šťáv, jež jsou díky tomu doslova elixírem pro tělo. Udělejte si tu, na kterou máte zrovna chuť.
Petrželovo-jablečná šťáva
- 4 bio jablka
- svazek bio petržele
- lžička bio chia semínek
- šťáva z bio citronu
- 100 ml vody
Jablka očistěte, zbavte jádřince a nakrájejte na větší kostky. Petržel vyperte ve vodě a zbavte tuhých stonků. Do mixéru vložte jablka, petržel, chia semínka a hrst ledu. Rozmixujte a dochuťte trochou citronové šťávy.
Šťáva z červené řepy, jablek a zázvoru
- 2 střední bio červené řepy
- 4 bio jablka
- bio čerstvý zázvor
- 100 ml vody
Jablka oloupejte a zbavte jádřince. Řepu i závor také oloupejte a všechny suroviny nakrájejte na drobné kousky. Vložte do mixéru, zalijte vodou, rozmixujte a podávejte.
Mrkvovo-hrušková šťáva se skořicí
- 2 velké bio mrkve
- bio hruška
- šťáva z bio citronu
- hrnek vody
- bio skořice
Mrkev oloupejte a nakrájejte na tenká kolečka. Hrušku rovněž oloupejte, zbavte jádřince a nakrájejte na menší kousky. Všechny suroviny pak vložte do mixéru, přidejte lžičku citronové šťávy, skořici, dolijte vodou a rozmixujte.
Zdroj: tiskové informace Myjsmebio, Kamprobio
Nový komentář
Komentáře
denně si připravuji k snídani ze surovin, které zrovna doma mám. teď zrovna kombinuji červenou řepu, jablíčko, mrkev, večer si ještě namočím vlašské ořechy.. Konzumuji s namočenými vločkami, přidám lžičku medu, posypu skořicí.
Dělám pravidelně,základ je červená řepa,přidám kiwi,jablko,půlku banánu,hroznové víno,mrkev,co mám vždy doma a přidám citron a trochu medu.
Dobré tipy