Zkuste recept na výtečnou nádivku, kterou spolehlivě vytvoříte za pomoci multifunkční trouby Whirlpool s Crispem.

whirpool

Ingredience na 1 hluboký Crisp talíř:

  • 0,5 kg uzeného masa
  • 3 hrsti mladých kopřiv
  • 1 hrst čerstvé petrželky nebo pažitky
  • 3/4 bílé veky (nebo odpovídající množství housek)
  • hrnek mléka
  • 4 vejce
  • Sůl, pepř, (muškátový květ)
  • 2 lžíce másla

Postup:

  • Veku nakrájíme na kostičky, vložíme do mísy a zalijeme mlékem. Necháme chvíli odležet. Mezitím nakrájíme uzené maso na kostky, posekáme kopřivy a bylinky, oddělíme žloutky od bílků.
  • Do mísy s vekou přidáme nasekané kopřivy a pažitku/petrželku, uzené maso, 3 žloutky a osolíme, opepříme a můžeme přidat muškátový květ dle chuti. Vše důkladně promícháme.
  • Talíř Crisp si dáme předehrát na 2-3 minuty na funkci Crisp.
  • Bílky vyšleháme do sněhu a jemně vmícháme je do směsi. Směs by neměla být tuhá, spíše tekutá.
  • Směs vlijeme do hlubokého talíře Crisp a pečeme s funkcí Crisp 15 - 18 minut až do zlatavé barvy povrchu nádivky.
  • Pokud nemáte multifunkční troubu Whirlpool s Crispem, vložte směs do vhodné nádoby pro pečení v klasické troubě a pečte při 180°C přibližně 50-60 minut.

Crisp

Další recepty pro multifunkční trouby naleznete na www.jetchef.cz.