Zkuste recept na výtečnou nádivku, kterou spolehlivě vytvoříte za pomoci multifunkční trouby Whirlpool s Crispem.
Ingredience na 1 hluboký Crisp talíř:
- 0,5 kg uzeného masa
- 3 hrsti mladých kopřiv
- 1 hrst čerstvé petrželky nebo pažitky
- 3/4 bílé veky (nebo odpovídající množství housek)
- hrnek mléka
- 4 vejce
- Sůl, pepř, (muškátový květ)
- 2 lžíce másla
Postup:
- Veku nakrájíme na kostičky, vložíme do mísy a zalijeme mlékem. Necháme chvíli odležet. Mezitím nakrájíme uzené maso na kostky, posekáme kopřivy a bylinky, oddělíme žloutky od bílků.
- Do mísy s vekou přidáme nasekané kopřivy a pažitku/petrželku, uzené maso, 3 žloutky a osolíme, opepříme a můžeme přidat muškátový květ dle chuti. Vše důkladně promícháme.
- Talíř Crisp si dáme předehrát na 2-3 minuty na funkci Crisp.
- Bílky vyšleháme do sněhu a jemně vmícháme je do směsi. Směs by neměla být tuhá, spíše tekutá.
- Směs vlijeme do hlubokého talíře Crisp a pečeme s funkcí Crisp 15 - 18 minut až do zlatavé barvy povrchu nádivky.
- Pokud nemáte multifunkční troubu Whirlpool s Crispem, vložte směs do vhodné nádoby pro pečení v klasické troubě a pečte při 180°C přibližně 50-60 minut.
Další recepty pro multifunkční trouby naleznete na www.jetchef.cz.
Nový komentář
Komentáře
Jala — #1 take nemam tenhle zazrak a ani ho nemusim met
No to vypadá skvěle. Tento zázrak sice nemám,a ale recept by se dal použít. Dělám to podobně.