Gelové tubičky zlatá a stříbrná jsou skvělým pomocníkem na zdobení všech dortů a zákusků. Můžete s nimi vytvářet zlaté a stříbrné ornamenty nebo i psát. Výborně se drží a lehce se s nimi píše, zdobí i kreslí.

Znáte Želatinový ztužovač pro použití za studena? Práce s ním je velmi snadná a lehké letní svěží ovocné dorty budou k nerozeznání od těch z cukrárny. Tento ztužovač je určený k přípravě sladkých šlehačkových, jogurtových, tvarohových a smetanových dortů a dezertů a na rozdíl od klasické želatiny se nevaří! Jeden sáček želatinového ztužovače odpovídá 6 plátkům želatiny a vystačí na ztužení až 700 gramů hmoty. Jeho příprava je velmi rychlá a jednoduchá. Stačí smíchat obsah sáčku se 100 ml vody a přidat do šlehačky, jogurtu, tvarohu nebo smetany. Připravíte tak výborný krém na dorty nebo moučníky. Do krému můžete přidat ovoce. Moučník s želatinovou hmotou necháte ztuhnout v ledničce po dobu dvou hodin.
 
3 tipy pro další použití:
S Želatinovým ztužovačem uděláte hravě i pravý italský dezert Panna cotta. Budete k tomu potřebovat ještě 500 ml smetany a 2 polévkové lžíce cukru. Návod na přípravu najdete na obalu.

Pokud máte rádi dorty s kousky ovoce a k jejich výrobě používáte plody mražené, obalte je nejprve ve trošce Želatinového ztužovače a pak teprve zalijte dortovým nebo cukrárenským želé. Ovoce nepustí šťávu, neproteče do korpusu a bude vypadat jako čerstvé.
Pomocí Želatinového ztužovače připravíte i osvěžující dortové náplně z ovocných pyré. Stačí smíchat 500 ml tekutiny se ztužovačem.


 
Inspirujte se našim receptem.

Letní koláč

Doba přípravy: asi 45 minut

Přísady:

Na těsto:
6 vajec
180 g cukru
1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker
nastrouhaná kůra z jednoho chemicky neošetřeného citrónu
150 ml oleje
200 g hladké mouky
1 balíček Pudingu s vanilkovou příchutí Dr.Oetker
špetka soli

Na náplň:
1000 g kefíru
150 g moučkového cukru
nastrouhaná kůra z jednoho chemicky neošetřeného citrónu
šťáva z 1 citrónu
250 ml smetany ke šlehání
2 balíčky Želatinového ztužovače Dr.Oetker
200 ml vlažné vody
1 kg ovoce podle vlastního výběru, nakrájeného na kousky

Na obložení:
200 g ovoce podle vlastního výběru

Ještě potřebujeme:
plech na pečení (30 x 40 cm)

Příprava:
Na těsto ušleháme vejce, cukr a vanilínový cukr elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do krémové konzistence (asi 7 minut). Zlehka vmícháme citrónovou kůru a olej. Mouku smícháme s pudingovým práškem a solí, prosejeme do mísy s vaječnou pěnou a zlehka ručně zamícháme.
Těsto nalijeme do tukem vymazaného plechu (30 x 40 cm) a uhladíme. Plech vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
 
Elektrická trouba:              180°C            
Horkovzdušná trouba:       160°C            
Plynová trouba:                 stupeň 3             
 
Doba pečení: asi 20 minut
 
Na náplň smícháme kefír, moučkový cukr a citrónovou kůru a šťávu. Smetanu ušleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do tuha. Želatinové ztužovače připravíme s vodou podle návodu na obale. Ručně vmícháme kefír, šlehačku, ovoce a dobře zamícháme.
Náplň rozetřeme na vychladlý piškot, uhladíme a obložíme ovocem. Dáme na 2 hodiny do chladničky.

Celý sortiment na pečení a zdobení včetně novinek najdete na www.oetker.cz .