Pokud rádi vaříte, pak máme připravené testování, které vás určitě bude bavit. Můžete s námi testovat šest druhů Bzeneckých octů. Budeme rádi, když je využijete pro různé recepty, i pro netradiční pokrmy, když vyzkoušíte recepty, které budete dělat poprvé, jen díky využití některého z octů.

Jaké druhy octů jsou v balíčku, který můžete vyhrát?

Bzenecký ocet kvasný lihový 1L
Ten nejlepší základ pro nálev vašich okurek, hříbků, papriček, červené řepy, zelí, kyselých rybiček, ale i utopenců. A nezapomeňte na podklad pro tlačenku a jitrničky. Bez Bzeneckého lihového octa a jeho výjimečné receptury se neobejde žádná dobrá tradiční česká kuchyně.
Bzenecký ocet kvasný jablečný
Jablečný dodává salátům a zeleninovým pokrmům nenapodobitelnou chuť. Přispívá ke zlepšení metabolismu, k redukci hmotnosti a odstranění pocitu únavy. Způsobuje intenzivnější spalování potravy tím, že zvyšuje hladinu kyslíku v krvi. V jablečném octu se nachází i jablečný pektin, který hraje významnou roli při snižování hladiny cholesterolu v krvi. Přidává se do salátů a zeleninových pokrmů, ve kterých navozuje nenapodobitelnou, silnou a ostrou chuť.
Speciál na saláty – ocet s chutí bylinek
Směs octů s jedinečnou chutí danou vyváženou kombinací bylinek, lihového a vinného octa. Je ideální pro přípravu a dochucení všech zeleninových salátů, výtečnou chuť zálivky získáte přidáním olivového oleje a cukru. Neobsahuje glutamany ani éčka, je tedy velmi vhodný pro zdravý životní styl.
Vinný ocet kvasný z bílého vína
Vinný ocet kvasný z bílého vína je ideální do salátů, omáček, dresinků a marinád. Znamenitě se hodí ke středomořské kuchyni, ovoci či zelenině. Jemná usazenina není na závadu, naopak poukazuje na čistě přírodní složení produktu.
Vinný ocet kvasný z červeného vína
Vinné octy se vyrábí z bílého nebo červeného vína. Jejich kvalita závisí na kvalitě vína, takže existuje tolik druhů octů, kolik je druhů vín. Jsou vyráběny přímým biologickým kvasným procesem, kdy veškerý alkohol z vína je přeměněn na kyselinu octovou. V takto vyrobeném octě jsou obsaženy všechny příznivě působící komponenty obsažené v původním víně před kvašením. Bzenecký ocet z červeného vína je vhodný pro všestranné použití v kuchyni. Jemná usazenina není na závadu, naopak poukazuje na čistě přírodní složení produktu.
Balsamico glazé
Crema con Aceto Balsamico di Modena IGP
Hustá krémová poleva kombinuje vyváženou, ale silnou vůni a chuť hroznového moštu s jemnou sladkokyselou příchutí octu Aceto Balsamico di Modena IGP (CHZO = chráněné zeměpisné označení), dlouze zrajícího v dřevěných sudech.

Odpovězte na naši soutěžní otázku a vybreme 15 z vás, které mohou otestovat Bzenecké octy!