Jak na to? 

Náročnost: jednoduché 
Doba přípravy: asi 40 minut
Vystačí na: asi 5 sklenic na 200 ml  

Přísady:

  • 250 g broskví (oloupaných a nakrájených na malé kousky)
  • 300 ml bezového sirupu (domácí nebo kupovaný)
  • 450 ml 100 % jablečné šťávy
  • 1 balíčku Pektinu Dr.Oetker
  • 250 g cukru

Příprava:

1. Na přípravu želé broskve vložíme do hrnce. Přidáme bezový sirup, jablečnou šťávu a Pektin smíchaný se 2 PL cukru. Za stálého míchání asi 1 minutu důkladně povaříme. Přidáme zbytek cukru, přivedeme do varu a povaříme ještě minimálně 5 minut.
2. Případnou pěnu odebereme a ihned plníme do připravených sklenic až po okraj. Sklenice uzavřeme víčkem, obrátíme dnem vzhůru a asi 5 minut necháme stát na víčku.

Tip: Sklenice po dobu tuhnutí několikrát obrátíme, aby se kousky broskví rovnoměrně rozmístily.

Sezóna zavařování začíná. Pojďte s námi testovat Pektin Dr. Oetker

S želírovacími přípravky od Dr. Oetker máte jistotu, že se vám domácí džemy, marmelády a sirupy vždy podaří!
 
Pokud patříte mezi ty, které rády zavařují, nenechte si ujít naše testování! Zapojte do testování se značkou Dr. Oetker. Testovat bude 50 z vás a vyhrajete kompletní balíček pro zavařování. Soutěž probíhá ZDE.

Zejména nás zajímá vaše testování rostlinného želírovacího přípravku Pektin Dr.Oetker

Pektin Dr. Oetker je rostlinný želírovací přípravek na zavařování džemů a marmelád. Výrobek obsahuje citrusový pektin a je 100 % rostlinného původu. Neobsahuje žádné konzervanty. Je možné ho kombinovať s řepným i třtinový cukrem. Jeden balíček Pektinu Dr. Oetker vystačí na zpracování 2000 g ovoce, ke kterému přidáte 700 až 1000 g cukru podle toho, jak zralé nebo sladké ovoce zavařujete a jak sladký džem si budete chtít připravit. Pektin v džemu působí jako přírodní zahušťovadlo, díky kterému váš džem získá požadovanou konzistenci.

Doporučená MOC je 39,90 Kč za jedno balení (20 g).

Co dále můžete testovat najdete v našem článku zde. 

Vice informací o produktech naleznete ZDE. 

Reklama