PodravkaTeplé středomořské slunce a pečlivě vybrané suroviny jsou zárukou výborné chuti a kvality nově uvedených produktů z rajčat značky Podravka. Jsou vhodné pro přípravu typických středomořských pokrmů, jako jsou polévky, omáčky na těstoviny nebo pizzu, avšak můžete je použít i do pokrmů s masem, rybami či mořskými plody. Skvěle se hodí i pro recepty mexické kuchyně. Rajčatové výrobky Podravka plně odpovídají trendům moderního vaření a zdravé výživy. Na trhu je dostanete v pěti podobách, a to od klasických loupaných rajčat přes pasírovaná až po například ochucená krájená rajčata s bazalkou a oreganem.

Něco málo o rajčatech

PodravkaRajčata jsou bohatým zdrojem vitamínů, minerálů a dalších tělu prospěšných látek, a měla by proto být pravidelně zařazována do naší stravy. Mají vysoký obsah vlákniny, thiaminu, riboflavinu, niacinu, kyseliny pantotenové, železa, hořčíku, fosforu, mědi, kyseliny listové, draslíku a vitamínů A, C, B6. Díky nízkému obsahu nasycených mastných kyselin jsou rajčata prakticky bez cholesterolu. Navíc obsahují lykopen, silný antioxidant, který zabraňuje onemocnění srdce a cév, rakovině a stárnutí. Co říkáte, není na čase připravit si chutnou domácí polévku z krájených rajčat Podravka?

Rajčatové výrobky Podravka

Vyrábí se z těch nejkvalitnějších rajčat pěstovaných ve Středomoří pod širým nebem a na slunci. Rajčata se zpracovávají naprosto čerstvá ihned po sklizni, tudíž si stále zachovávají vysoký podíl zmíněných tělu prospěšných látek. Plody procházejí přísnou kvalitativní kontrolou. Žádný z rajčatových výrobků Podravka neobsahuje aromata ani přidané konzervační látky.

Zpestřit si svůj jídelníček můžete až pěti různými variantami, které bohaté portfolio Podravka rajčatových produktů nabízí:

  • Rajčata krájená 390 g za doporučenou MOC 33,90 Kč.
  • Rajčata krájená s bazalkou a oreganem 390 g za doporučenou MOC 33,90 Kč.
  • Rajčata krájená s olivovým olejem a česnekem 390 g za doporučenou MOC 33,90 Kč.
  • Rajčata loupaná celá 400 g za doporučenou MOC 23,90 Kč.
  • Rajčata pasírovaná 500 g za doporučenou MOC 23,90 Kč.

Všechny varianty krájených rajčat v tetrapaku jsou pro jednodušší manipulaci opatřeny systémem se snadným otevíráním (tzv. easy open).

Krájená a loupaná rajčata jsou dovážena z Itálie, země rajským jablkům zaslíbené, pasírovaná rajčata a rajčatový koncentrát z Chorvatska.

Rajčatové produkty Podravka dostanete od února ve vybraných maloobchodních řetězcích.

Vyzkoušejte naše recepty!

Bruschetta s rajčaty

Suroviny:

PodravkaVelká ciabatta nebo francouzská bageta,

Podravka rajčata krájená s olivovým olejem a česnekem 390 g,

sůl, pepř, olivový olej na opékání, parmezán, čerstvá bazalka.

Postup přípravy:

Ciabattu nebo francouzskou bagetu nakrájíme na 2cm silné plátky, lehce je potřeme olivovým olejem a opečeme asi 3 minuty z každé strany.

Během pečení si v misce smícháme Podravka krájená rajčata s olivovým olejem a česnekem s pepřem a solí. Směs pokládáme na opečené plátky ciabatty.

Bruschetty můžete na talířích ještě ozdobit hoblinkou parmezánu a lístkem bazalky.

Polévka z pečených rajčat

Suroviny:Podravka

Podravka loupaná rajčata celá 400 g,

Podravka zeleninový bujón Natura 1 l,

1 ks cibule červené nakrájené na čtvrtiny,

1 palička česneku,

100 ml smetany 40%,

větvička tymiánu, olivový olej, petrželka, sůl, pepř, kostky opečeného bílého chleba.

Postup přípravy:

Troubu rozehřejeme na 200 °C. Podravka loupaná rajčata, červenou cibuli, půlky palice česneku (neloupeme) a tymián rozložíme na plech, postříkáme olivovým olejem, ochutíme solí a pepřem a pečeme pod grilem 30 minut, až jsou měkké – téměř opálené. Z plechu odstraníme cibuli a česnek a dáme je stranou. Polovinu vývaru nalijeme na rajčata na plechu a vrátíme je do trouby na 10 minut.

Mezitím sloupneme z cibule a česneku slupku a dužiny rozmixujeme. Plech vyjmeme z trouby a odstraníme větvičky tymiánu.

Vývar s rajčaty přelijeme do mixéru. Rozmixovanou směs přecedíme do čistého hrnce, přidáme zbývající vývar a smetanu, mírně ohřejeme a dochutíme. Přidáme petrželku a nalijeme na talíře. Podáváme s opečeným pečivem.

Mořský ďas s parmskou šunkou a zeleninovým kuskusem

Suroviny:Podravka

400 g filetu mořského ďasa,                         

8 až 10 plátků parmské šunky,

5 lžic Podravka rajčata krájená,        

7 lžic olivového oleje,                       

kořenící směs Podravka koření na ryby, bazalka.

Postup přípravy:

Do rajčatového koncentrátu natrháme lístky bazalky, přidáme polovinu dávky olivového oleje a vytvoříme tak pesto.

Pečicí papír potřeme olivovým olejem. Položíme na něj 4 plátky šunky tak, aby se překrývaly.

Šunku potřeme rajčatovým pestem a položíme filety ryby napříč přes šunku.

Rybu lehce dochutíme kořenící směsí Podravka na ryby a pomocí pečicího papíru zabalíme do šunky. Rybu grilujeme 12 minut a mezitím ji jednou obrátíme.

Zeleninový kuskus

Suroviny:

1 balení Lagris kuskusu,        

5 lžic olivového oleje,

800 ml vody,

1 ks lilku,

1 balení Podravka krájená rajčata 390 g,

3 stroužky česneku,

kořenící směs Podravka Natura na grilovanou zeleninu.

Postup přípravy:

Na pánvi rozehřejeme asi 3 lžíce olivového oleje, osmažíme na něm plátky česneku a lilek, který jsme předem okořenili směsí Podravka Natura na grilovanou zeleninu. Jakmile se nám voda obsažená v lilku vysmaží, přidáme krájená rajčata Podravka a vše krátce podusíme.

Potřebné množství vody přivedeme k varu, zalijeme jí kuskus a přikryjeme poklicí.

Kuskus po pěti minutách důkladně načechráme vidličkou a přimícháme do něj směs zeleniny, kterou jsme si připravili v pánvi. Kuskus dochutíme solí.

Reklama