S kamarádkou bohyní Lenkou ujíždíme každé léto na zmrzlině. Obě dvě máme zmrzlinovače, a tak můžeme našim rodinám dopřát tu radost - domácí zmrzlinu.

zmrzlina z karamelizovaných broskví

Každý rok vyzkoušíme nekonečné množství různých variací, příchutí, nejrůznějších základů a roztodivných kombinací. Baví nás to, si hrát a objevovat nové chutě. Lenka si letos oblíbila zmrzlinu ze šťavnatých broskví, kterou sama vymyslela.

Vyzkoušejte ji také, nebudete litovat.

Suroviny

  • 7  broskví
  • 100 g cukru krupice
  • 1 konzerva kondenzovaného mléka
  • 200 ml smetany ke šlehání

Postup

Slupku broskví lehce křížem nařízneme, broskve dáme do hrnce nebo mísy a zalijeme vařící vodou. Po chvíli vyndáme, necháme zchladnout a slupku oloupeme.

Cukr rozpustíme v pánvi. Až se z něj vytvoří jantarově hnědý karamel, přidáme broskve. Necháme chvilku podusit.

Pokud zbudou kousíčky nerozpuštěného karamelu, nevadí. Necháme vychladnout.

Broskve spolu s karamelovou šťávou rozmixujeme na jemnou kaši, přidáme kondenzované mléko.

Smetanu vyšleháme a přidáme k broskvové směsi.

Vše nalijeme do stroje na zmrzlinu a zapneme.

Pokud nemáte zmrzlinovací stroj dáme směs do misky do mrazáku a každou hodinu promícháváme.

Dobrou chuť přeje Lenka.

Reklama