Vaření

Žloutkové cukroví

cukrovi

Suroviny

350 g hladké mouky
70 g moučkového cukru
200 g másla
2 vařené žloutky
1 vanilkový cukr

marmeláda

Postup

Utřeme máslo, cukr a vanilkový cukr do pěny. Přidáme rozmačkané vařené žloutky, důkladně promícháme a po částech přidáme i hladkou mouku. Těsto plníme do formiček na medvědí tlapky (případně do rohlíčkových formiček), vyklepneme na plech vyložený pečícím papírem a v mírně vyhřáté troubě pečeme do růžova.
Slepujeme marmeládou a sypeme moučkovým cukrem. Můžeme také ozdobit čokoládovou polevou.

Dobrou chuť přeje Hanka.

   
08.12.2010 - Sezona - autor: elly

Komentáře:

  1. avatar
    [17] hubajda [*]

    ja je nedelam

    superkarma: 0 16.11.2012, 13:04:44
  2. [16] Nikitka1910 [*]

    Letos se mi žloutkové cukroví moc nepovedlo... Tak možná příště šáhnu po tomto receptu Sml16

    superkarma: 0 22.01.2011, 22:43:50
  3. [15] orangutan [*]

    Sml67skusím

    superkarma: 0 12.12.2010, 21:36:53
  4. avatar
    [14] babicka11 [*]

    mám svých oblíbených asi 30 receptů, žádný nový už raději zkoušet nebudu a to z jednoduchého důvodu, zas by ho všichni chtěli i příští rok ! To pak abych začala péct už v listopadu.......Sml54

    superkarma: 0 09.12.2010, 23:35:07
  5. [13] jarkapaz [*]

    Cukroví nejde vůbec vyklopit z formiček.Musela jsem ho upéci ve formičkách. Není ani  dobré !!

    superkarma: 0 09.12.2010, 22:01:08
  6. [12] Andy2 [*]

    Zajímavý recept.Určitě vyzkouším:-)Sml67

    superkarma: 0 09.12.2010, 21:36:28
  7. [11] 1anicka [*]

    jako linecké

    superkarma: 0 08.12.2010, 19:39:30
  8. [10] hannysek [*]

    Taky neznám, ale asi vyzkouším.

    superkarma: 0 08.12.2010, 15:14:36
  9. avatar
    [9] nadenica [*]

    ze všeho sladkého mám nejradší kuřecí maso na jakýkoliv způsobSml66

    superkarma: 0 08.12.2010, 14:40:37
  10. avatar
    [8] Myškomedvídek [*]

    neznámSml80

    superkarma: 0 08.12.2010, 14:18:52
  11. avatar
    [7] delfi.na [*]

    tak todle neznám

    superkarma: 0 08.12.2010, 13:57:00
  12. [6] ivetinkav [*]

    rychlé, dobréSml22

    superkarma: 0 08.12.2010, 13:07:40
  13. [5] Mautina [*]

    žloutkové děláme každoročně,jen pak ztoho děláme cukroví,které slepujeme marmeládou a konce namáčíme v čokoládě Sml16

    superkarma: 0 08.12.2010, 09:43:31
  14. [4] Zuzice82 [*]

    Mám raději takové ty "krémovější" a "mokrejší" cukroví vyjma teda lineckého to můžu celoročně. Tady to bych zkusila ale asi to nebude můj šálek čaje Sml80

    superkarma: 0 08.12.2010, 08:54:12
  15. [3] gabcahovorkova [*]

    Vypadají moc dobře, ráda bych vyzkoušela, jestli bude čas. Sml16

    superkarma: 0 08.12.2010, 08:52:46
  16. [2] lidicka [*]

    kdysi to mamka dělávala, ale to už je hodně, hodně dávnoSml15

    superkarma: 0 08.12.2010, 07:20:52
  17. avatar
    [1] Introvertka [*]

    Tento druh znám, moc ho nemusím, ale návštěvu určitě neurazíSml67

    superkarma: 0 08.12.2010, 01:48:17

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Anketa: Výživa v nemoci
Hledáme čtenářky, které rády čtou knihy
Anketní otázky pro čtenářky, které chtějí testovat Canesten Intim Gel
Anketa: Bolí vás záda?

Náš tip

Doporučujeme