Vaření

Zlaté Kuře – kvalitní české kuře na český stůl

Když se řekne pečené kuře, málokomu by se nesbíhaly sliny. Kuřecí maso je jedním z tradičních pilířů české kuchyně, přitom je lehké, dietní a lze ho připravit na mnoho různých způsobů. Kuřata dodávaná na trh českými zpracovateli jsou zdravá, chutná a hygienické standardy při jejich zpracování jsou na vysoké úrovni.

kuře

Náš největší tuzemský zpracovatel drůbežího masa, společnost Vodňanská drůbež, a.s., rozšířila nabídku o nové kuřecí plemeno, které je speciálně šlechtěno s důrazem na kvalitu masa. Pod značkou Vodňanské kuře je nyní uvádí na český trh pod názvem Zlaté Kuře.

kuřeVodňanské Zlaté Kuře se prodává v celku i po dílech a maso je baleno v ochranné atmosféře, která prodlužuje trvanlivost výrobku. Typicky žluté zabarvení kůže je dáno geneticky, nikoli přidáváním umělých barviv do krmné směsi a je typickým znakem plemene. Vysoká kvalita masa je ovlivněna přirozeným způsobem chovu, dostatečně dlouhou dobou růstu (56 dní), kvalitním krmivem na bázi kukuřice, pšenice a sóji, bez použití živočišných mouček.

Zlaté Kuře je certifikováno známkou Český výrobek, kterou uděluje Česká potravinářská komora kvalitním tuzemským produktům.

„Zlaté Kuře je určeno všem, kteří hledají kvalitní české potraviny za přijatelnou cenu. Kuřecí maso je u nás velmi oblíbené a v klasické české kuchyni nenahraditelné,“ říká Ivana Vrábková, obchodní ředitelka značky Vodňanské kuře.

kuře

Ve všech obchodních řetězcích se tento typu tradičního selského kuřete prodává pod obchodním označením Zlaté Kuře

Zlaté Kuře – poklad české kuchyně

Kdo by si nepamatoval na rodinné nedělní obědy a babiččino pečené kuře. Je zajímavé, na kolik různých způsobů se dá pečené kuře připravit a v každé domácnosti, od každé hospodyně bude chutnat jinak. Pro nečekanou návštěvu nebo rychlou večeři jsou vhodné kuřecí díly. Zejména děti milují řízky z kuřecích prsou, vynikající jsou také orestovaná s čerstvými bylinkami. Po tepelné úpravě se kuřecí maso skvěle hodí i do studené kuchyně, do sendvičů s čerstvou zeleninou nebo do zeleninového salátu.

Češi propadli kouzlu víkendového grilování, a tak kuřecí maso získalo další využití. Mohou se grilovat celá kuřata i jednotlivé díly marinované v nejrůznějších omáčkách nebo kousky masa napíchnuté na špejli jako špízy. 

kuře

Kuřecí prsa na rozmarýnu

Doba přípravy: asi 15 min. a 1 hodina na marinování

Ingredience pro 4 osoby

1 balení kuřecích prsou Vodňanského Zlatého Kuřete

1 citron

1 větvička rozmarýnu

2 PL olivového oleje

sůl a pepř podle chuti

Pracovní postup

1.   Maso prokrojíme na dva až tři plátky napříč vlákny naplocho tak, aby bylo tenčí a propeklo se rychleji.

2.   Připravíme si marinádu z nakrájeného citronu s rozmarýnem a olivovým olejem, lehce osolíme a vložíme do ní kuřecí prsa. Necháme v chladu alespoň hodinu marinovat.

3.   Poté maso na grilovací pánvi krátce opečeme z obou stran tak, aby se maso dostatečně propeklo, ale ještě zůstalo šťavnaté. Podáváme s grilovanou zeleninou.

 

   
06.09.2011 - Maso a ryby - autor: Komerční článek

Komentáře:

  1. avatar
    [3] HANÝŠKA [*]

    Jiné kuře než české nekupuji,je nejlepší  Sml67Sml65Sml46

    superkarma: 0 13.09.2011, 13:59:37
  2. avatar
    [2] kobližka [*]

    A mohlo by české kuře i na zahraniční stůl?Sml30 Ale jinak na značku "Vodňanské kuře" nedám dopustit.Je pro mě známkou kvality,ale třeba se mýlím....Sml80 

    superkarma: 0 06.09.2011, 13:17:50
  3. avatar
    [1] delfi.na [*]

    musím se vybavit bylinkami Sml22

    superkarma: 0 06.09.2011, 09:39:58

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Náš tip

Doporučujeme