Domácnost

Zkuste letošní vánoční pohoštění trochu jinak

Blíží se dny svátků, při kterých budeme připravovat různá pohoštění.

Na štědré stoly patří chlebíčky, jednohubky, saláty, pomazánky a všelijaká další chutná jídla.

 

Podomácku vyrobené pomazánky zaberou sice trochu času, ale můžeme se pak spolehnout, že naši příbuzní a jiní hosté budou s naší hostinou spokojeni.

 

Právě k přípravám domácích pohoštění nám Rama nabízí různé pomocníky.

Jestliže jich využijeme, bude naše občerstvení nejen chutné, ale i výživné.

 

Přímo na chlebíčky či na výrobu pomazánek se nabízí Rama Classic,  Rama Linie nebo Rama Máslová.

Přinášíme vám jeden z receptů na pomazánku, uvedených v kuchařce od Ramy:

 

POMAZÁNKA S VLAŠSKÝMI OŘECHY

75 g Ramy Classic

30 g ementálu

20 g vlašských ořechů

2 lžíce Ramy Cremefine na vaření

sůl, pepř

 

Vlašské ořechy umeleme, smícháme s Ramou Classic, nastrouhaným sýrem a Ramou Cremefine na vaření.

Pomazánku osolíme, opepříme a namažeme na čerstvé pečivo.

 

Pokud vám nezbude čas ani na jednoduchou přípravu této pomazánky, nevěšte hlavu.
Rama má řešení i pro ty z vás, kteří dávají přednost hotovým pomazánkám zakoupeným v obchodě.

Pomazánkové krémy Rama Crème Boujour jsou vyrobeny z  odtučněného tvarohu a rostlinných tuků a olejů a nabízí se v příchutích s bylinkami, pikantní s paprikou, s křenem, s česnekem a cibulí a jako novinku najdete ve vašem obchodě také Ramu Crème Bonjour se šunkou.

 

Jak již bylo řečeno, Rama není vhodná pouze k namazání pečiva.

Je také vynikající při přípravě teplých jídel a pečení moučníků.

Pomocí následujícího receptu se můžete přesvědčit, že s Ramou Classic lze snadno upéct i sváteční dezert.

 

SVÁTEČNÍ ŘEZY

400 g polohrubé mouky

250 g Ramy Classic

150 g cukru krupice

4 vejce

1/2 balíčku prášku do pečiva

800 g jablek

2 balíčky vanilkového cukru

50 g nastrouhaných vlašských ořechů

Rama Classic na vymazání a hrubá mouka na vysypání plechu

 

Z mouky, prášku do pečiva, Ramy Classic, cukru a žloutků umícháme vláčné těsto. Oddělíme asi 1/3 a dáme ji vychladit.

Zbytek těsta rozválíme a přeložíme na vymazaný a vysypaný plech. Poklademe oloupanými, jádřinců zbavenými, jablky nakrájenými na malé kousky, posypeme vanilkovým cukrem a ořechy.

Potřeme tuhým sněhem z bílků a povrch pokryjeme nastrouhanou vychladlou 1/3 těsta.

Pečeme asi 30 minut.

 

O dalších produktech značky Rama se dočtete v následujících článcích, ve kterých najdete například recept na boršč nebo na brambory s pikantním pomazánkovým krémem Rama Crème Bonjour.

 

Sledujte magazín Žena-in a zkuste s námi letošní vánoční pohoštění připravit snadněji a trochu jinak.

   
29.11.2004 - Dům a byt - autor: Jindřiška Kleknerová

Komentáře:

  1. avatar
    [10] Vivian [*]

    Veronika F: tak tak, my máme cholesterol taky na spodní hranici a chlebík si mažeme jedině máslem:-) Margarín nám nesmí do lednice:-))

    superkarma: 0 01.12.2004, 20:02:10
  2. avatar
    [7] Ťapina [*]

    Ramu kupuju místo normálního másla, ale pomazánkové je pomazánkové.

    superkarma: 0 29.11.2004, 21:13:16
  3. avatar
    [6] emma [*]

    Vivian: no, kolikrát je pomazánkový máslo daleko levnější než RAMA-bonjour. a výživnější, to má Ladia pravdu :o))

    superkarma: 0 29.11.2004, 19:27:36
  4. avatar
    [5] Ladia [*]

    Nám Rama i přes masivní reklamní kampaně nepřirostla k srdci. Myslím, že pomazánky i bez Ramy budou chutné a výživné ;)

    superkarma: 0 29.11.2004, 17:56:23
  5. avatar
    [4] Vivian [*]

    Margarín nám nechutná, ty pomazánky mají pak takovou divnou pachuť... souhlasím s Luciš, pomazánkové máslo je na pomazánky stokrát lepší a taky mnohem chutnější. Na ceně nezáleží.)

    superkarma: 0 29.11.2004, 14:13:35
  6. avatar
    [3] Luciš [*]

    pomazankovy máslo je teda 100% lepší a levnější

    superkarma: 0 29.11.2004, 12:55:56
  7. avatar
    [2] Markýza [*]

    Rama Boujour - rychlé, chutné, na nečekané návštěvy, ale i na svačiny do školy - mňam

    superkarma: 0 29.11.2004, 12:14:36
  8. avatar
    [1] Žábina [*]

    Ramu Boujour používám na jednohubky, nahoru dám třeba plátek rajčete nebo okurky, je to rychlé a moc dobré...

    superkarma: 0 29.11.2004, 11:14:39

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Anketa na téma osteoporóza
Anketa na téma: Zubní zdraví

Náš tip

Doporučujeme