Ingredience:

  • 350 g polohrubé mouky
  • 200 g krupicového cukru
  • 150 g změklého másla
  • 4 ks vajec – žloutky a bílky zvlášť
  • 1 balení kypřicího prášku
  • cca 200 ml mléka
  • máslo a mouka na vymazání formy
  • hrst vlašských ořechů, případně lískové ořechy či mandle

Žloutky smícháme s cukrem a utřeme do pěny. Přidáme máslo a promícháme. Poté střídavě přidáváme mléko s moukou a práškem do pečiva. Bílky vyšleháme do pevného sněhu a jemně vmícháme do směsi. Vlijeme do vymazané a vysypané formy. Bábovku pečeme asi hodinu podle velikosti podle velikosti formy v předem vyhřátě troubě na 170 °C. Mezi tím si nakrájíme ořechy. Vychladlou bábovku polejeme pampeliškovým karamelem (viz tip) a posypeme ořechy.

Tip:

Pokud si chcete bábovku ozvláštnit, zkuste šáhnout po netradičním pampeliškovém karamelu. Českokrumlovský karamel od Vaška - pampeliškový je složen z ručně vyrobeného karamelu a bylinek nasbíraných pod Kletí, v předhůří Šumavy. Svou vůní i chutí doladí tento karamel různé osvěžující nápoje, kaše, zmrzliny i zeleninové saláty. Výrobek se stal vítězem soutěže Regionální potraviny v roce 2017 v Jihočeském kraji.

Uložit

Uložit

Uložit

Reklama