Antioxidanty, barviva, konzervanty, kyseliny, regulátory kyselosti, tavicí soli, kypřicí látky, náhradní sladidla, látky zvýrazňující chuť nebo aroma, zahušťovadla, želírující látky, modifikovaný škrob, stabilizátory, emulgátory, protispékavé látky, odpěňovače, lešticí látky, látky zlepšující mouku a jiné lahůdky.

Mnoha z nich jsme ušetřeni, pokud se stravujeme poctivě.

hPatříte mezi kuchařky, které po vzoru reklamy nedají dopustit  na práškové omáčky, pytlíkové polévky a instantní bramborovou kaši a takto vaří-nevaří rodině, nebo se těmto věcem raději vyhýbáte?

S jakými pomocníky přistupujete k plotně?

S masoxem, nebo poctivým vývarem?

Zajímá vás a berete vážně přidané látky v potravinách?

Sledujete, co je na zadní straně obalu? Vyhýbáte se jim, nebo máte dojem, že jsou neškodné?

Přijde vám třeba vhod tato tabulka?

Zítra bych moc ráda znala vaše názory, váš pohled na různé náhražky a jejich konzumaci například dětmi.

Já například nepoužívám ani ten masox! Mám vývar. Zmrazený v lednici a vždy po ruce.

Jak to chodí u vás? Hnětete knedlíky a šťoucháte brambory?

Piště mi už od teď na redakce@zena-in.cz

Reklama