Novinky

Zítra: Kdo negriluje, není Čech

Rozpálit dřevěné uhlí, naložit maso, připravit salát a dojít pro pivo nebo víno. Tento rituál dělá v létě nejeden Čech, nebo Češka. A vy?

Zdravím všechny po dovolené. Vrátil jsem se z Korsiky a zjistil, že tady byla větší vedra než tam. A také tady mnohem více pršelo.

Kdo mne zná, tak ví, že zítřejší téma je mi vlastní. Rozpálit gril a pak se do něj dívat na žhavé uhlíky a pálící se maso je moje oblíbená zábava. A v rámci těchto akcí jsem zažil již nejednu veselou příhodu.

Jednu jsem si přivezl nyní z Korsiky. Vezl jsem s sebou autem přenosný gril a také dva malé grily na jedno použití. Takovou alobalovou misku naplněnou dřevěným uhlím, které bylo před několika lety napuštěno něčím, co mělo uhlí samo zapálit.

Leželo mi to v kumbále asi dva roky a teď jsem uvážil, že by se to mohlo hodit.

Celý natěšený jsem koupil úžasně vypadající naložené špízy z telecího a kuřecího masa. Podle návodu na obalu přesně zapálil gril a… To uhlí nechytlo. Po těch dvou letech z briket těkavé palivo zřejmě vysublimovalo …

A pak se začaly dít věci.

Měl jsem špízy, neměl jsem oheň, na kterém je udělat. A moje žena zcela nestrategicky začala komentovat mé pokusy o zapálení briket.

To neměla dělat…

Znáte to? Chlap, který se rozhodne, že neustoupí, dokud se mu nepodaří, co si umanul?

No i o tom mi zítra můžete psát…

Zítřejší téma totiž zní: Grilujete ráda?

  • Máte nějaký hodně dobrý recept?
  • Zažila jste neobvyklou grilovačku?
  • Grilujete vy, nebo váš muž?
  • Máte veselou historku z grilování…
  • Nebo super fotku jídla, které jste na ohni připravili?

To vše a co vás napadne směřujte na redakční e-mail

redakce@zena-in.cz

A také se můžete těšit, že v osm hodin dostanete opět malou záludnou zašifrovanou otázku.

A za příspěvek, který mne nejvíce osloví, jednu z vás odměním. Mám tu dvě velmi zajímavé kuchařky Zdeňka Pohlreicha. Bravo šéfe i s vybranými recepty na přiloženém DVD a Prostřeno bez servítků, 100 pokrmů současné kuchyně. A přiznám se, že osobně se mi obě kuchařky velmi líbí…

Tak neváhejte a zapojte se třeba už nyní… Nečekejte na ráno!

   
11.07.2012 - Redakční novinky - autor: Radek Kříž

Další příspěvky

Komentáře:

  1. avatar
    [35] LudPa [*]

    Rikina — #12 Buřty jsou opravdu hnus, kus flákoty je lepší(snad)

    superkarma: 0 12.07.2012, 09:04:23
  2. avatar
    [34] LudPa [*]

    Ještě, že má ségra zahradu, jinak bych nebyla Češka!

    superkarma: 0 12.07.2012, 09:02:55
  3. avatar
    [33] Kytinkak [*]

    na vesnici grilujeme snad víkend co víkend, když je zahrada je to paráda

    superkarma: 0 12.07.2012, 07:31:24
  4. avatar
    [32] yutinkaca [*]

    u nás grilování milujem, docela často poslední dobou grilujem

    superkarma: 0 11.07.2012, 21:54:44
  5. avatar
    [31] Jeliska [*]

    Grilovačky a rožnění jsou fajn - rádi tak večer posedíme na zahrádce. Od lonska máme navíc postavenou udírnu a ta taky není špatná - cigáro nebo nějaký pikantní kabanos (skvělý je čabajkový) s čerstvým pečivem....

    superkarma: 0 11.07.2012, 21:36:02

Další příspěvky

Z předchozí stránky:

  1. avatar
    [30] arminka [*]

    grilování miluji,ale v paneláku to jde dost špatně,tak jedině u kamarádky na zahraděSml16

    superkarma: 0 11.07.2012, 20:45:13
  2. avatar
    [29] ekleinovka [*]

    Grilujeme poskrovnu.Mám ráda,když je pokrm grilován na alumuniovém tácku Sml16Sml16Sml16

    superkarma: 0 11.07.2012, 20:27:33
  3. avatar
    [28] tajnostii [*]

    Grilujeme dost častoSml30

    superkarma: 0 11.07.2012, 20:15:56
  4. [27] Beetty [*]

    Také patřím mezi ty co NEGRILUJÍ- prostě jsem si zálibu v grilování nenašla... Asi i proto, že griluje každý Sml80

    superkarma: 0 11.07.2012, 19:45:01
  5. [26] jithule [*]

    grilujeme ted dost často

    superkarma: 0 11.07.2012, 19:44:39
  6. avatar
    [25] black.bird.third [*]

    Na šifru se už těším. A na příspěvky taky.

    superkarma: 0 11.07.2012, 18:44:43
  7. avatar
    [24] hubajda [*]

    saruz — #21 my ani necekame na sezonu grilujem jak jen pocasi trochu preje hned v dubnu jednou aj v zime to byla parada

    superkarma: 0 11.07.2012, 17:30:52
  8. avatar
    [23] hubajda [*]

    Miroslava Gregorová — #17 ja jsem take moravacka a grilujem take ne ze by porad ale jednou za cas jo

    superkarma: 0 11.07.2012, 17:27:48
  9. avatar
    [22] hubajda [*]

    grilovani mam rada vzdy se sejdem ve velkem a panuje dobra nalada nekdy jen tak na grilu delam obed ci veceri

    superkarma: 0 11.07.2012, 17:26:40
  10. avatar
    [21] saruz [*]

    Grilujeme rádi a často, od jara do podzimu a přes zimu už se nemůžeme dočkat, až zase grilovací sezóna vypukne. Sml16

    1. na komentář reaguje hubajda — #24
    superkarma: 0 11.07.2012, 16:46:48
  11. [20] magic11 [*]

    grilujeme rádi, grilujeme často, všechno co jde, masíčko, zeleninku ... mnáám Sml59Sml59

    superkarma: 0 11.07.2012, 15:47:04
  12. avatar
    [19] ondrasek74 [*]

    Já tedy negriluji maso, protože ho nejím. Na gril dám občas zeleninu a je výborná.

    http://www.lervangen.dk/grafik/gril.gif

    superkarma: 0 11.07.2012, 15:45:26
  13. [18] Jala [*]

    Grily sice máme také, máme i altánek, ale nějak se nám nedaří moc často grilovat, když je kolem tolik práce na zahradě.

    Ale hrozně miluju ohýnek! Už od dětství.

    Jsem takový Soptík, takže ohýnek na jaře na zahradě, kdy je potřeba spálit popadané větve - to je moje!

    Klidně celé odpoledne a dokonce i bez buřtů (vuřtů), ale s nimi je to lepší!

    superkarma: 0 11.07.2012, 15:44:19
  14. [17] Miroslava Gregorová [*]

    Také negrilujeme- že by proto, že jsem moravačka?

    1. na komentář reaguje hubajda — #23
    superkarma: 0 11.07.2012, 15:29:25
  15. avatar
    [16] kobližka [*]

    marianaant — #14 A jak souvisí tvůj původ s grilováním?Sml80Sml30

    superkarma: 0 11.07.2012, 14:43:13
  16. avatar
    [15] kobližka [*]

    Při čtení toho titulku si tak říkám,že něco na tom bude.Tuhle republiku zachvátilo grilovací šílenství Sml30

    superkarma: 0 11.07.2012, 14:42:03
  17. avatar
    [14] marianaant [*]

    Já negriluji a nemám to ráda. Navíc jsem napůl češka anapůl slovenka. Mám holt smůlu.Sml32Sml32

    1. na komentář reaguje kobližka — #16
    superkarma: 1 11.07.2012, 14:37:22
  18. avatar
    [13] hyenka [*]

    datura — #6 Taky griluji na šiškách.... Když do pekla, tak na pěkným koňovi....Sml54

    superkarma: 0 11.07.2012, 14:29:30
  19. [12] Rikina [*]

    Jsem asi staromilec - oheň a buřty, grilování neprovozuju, ani nemám kde, ale ten ohníček jde udělat poměrně snadno a skoro všude. Pokud tedy nejde zrovna o parkoviště benzínové pumpy. Sml57 Sml80 Spíš je dneska potíž sehnat buřta použitelného k opečení na klacku. Sml15 

    1. na komentář reaguje LudPa — #35
    superkarma: 1 11.07.2012, 14:28:59
  20. avatar
    [11] Jindriska8 [*]

    To budou zítra chutě,už se moc těšímSml22

    superkarma: 0 11.07.2012, 14:21:31
  21. avatar
    [10] Makynka [*]

    Grilování milujeme Sml16 Pořádně opečeného buřta z ohně nebo brambory z ohně jsou úžasná záležitost, ale bydlíme v řadové zástavbě, takže oheň si tu rozdělat nemůžeme. Tak častěji grilujeme masíčko a na ohýnek chodíme jinam.

    superkarma: 0 11.07.2012, 14:02:04
  22. [9] dadma [*]

    Já myslela, že Američan?My negrilujeme,občas něco udělá na grilu syn na zahradě.Jinak grilování je dobré ,že se sejde rodina nebo přátelé.Za nás to bývaly táboráky, jak jste již některé psaly.Opekli jsme si nešizené špekáčky,zahráli na kytaru a zazpívali a bylo to moc fajn.Každá doba má svoje.

    superkarma: 0 11.07.2012, 13:51:45
  23. avatar
    [8] ToraToraTora [*]

    Spíš bychom zítra mohli grilovat umanuté chlapy. To je šťavnaté téma. Sml57

    superkarma: 0 11.07.2012, 13:49:44
  24. avatar
    [7] delfi.na [*]

    no to zase bude zítra téma ... už teď mi chuťové buňky vyvádějí Sml30

    superkarma: 0 11.07.2012, 13:39:13
  25. avatar
    [6] datura [*]

    Negrilujeme, griluje dcera, tak ji aspoň nosím šišky z naší překrásné černé borovice, prý kuřecí ugrilované na šiškách nemá chybu. Nevím, nechci si zadehtovat organismus Sml23

    1. na komentář reaguje hyenka — #13
    superkarma: 0 11.07.2012, 13:38:50
  26. avatar
    [5] gaba23 [*]

    Hanula — #1 buřty mám také ráda a teď si je děláme často na ohýnku. Sml22

    superkarma: 0 11.07.2012, 13:25:05
  27. avatar
    [4] Žofie [*]

    Už se těším, to mám moc ráda a jestli buřty nebo maso, to je jedno, hlavně když je fajn počasí a dobrá náladaSml59

    superkarma: 0 11.07.2012, 13:23:54
  28. [3] Trefa [*]

    Trefa:kdyz prijede v sobotu dcera,tak vzdy grilujem.bez problemu.

    superkarma: 0 11.07.2012, 13:21:30
  29. avatar
    [2] ladouch [*]

    Přikláním se také k těm buřtíkům zrovna v soboru jsme také opékali u sestry na zahradě a byla to mňamka.Sml22

    superkarma: 0 11.07.2012, 13:15:10
  30. avatar
    [1] Hanula [*]

    Sml16byla jsem na víkendu v Jižních Čechách  - všude měli gril - jedny příbuzné jsme přemluvila, abychom negrilovali, ale opekli si špekáček na ohýnku - byli sice překvapení, ale nakonec se jim to líbílo.

    Gril má dnes každý - mám radši ten pravý ohýnek a očouzený buřt.

    1. na komentář reaguje gaba23 — #5
    superkarma: 0 11.07.2012, 13:05:22

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Anketa: Výživa v nemoci
Hledáme čtenářky, které rády čtou knihy
Anketní otázky pro čtenářky, které chtějí testovat Canesten Intim Gel
Anketa: Bolí vás záda?
Anketa pro maminky

Náš tip

Doporučujeme