Zítra budeme na našem magazínu probírat váš vztah k jídlu nejzákladnějšímu. Tedy k chlebu. A čekají vás i další zajímavé události.
Zítra je čtvrtek. Další krásný letní den. A u nás v redakci to pomyslně bude vonět čerstvě upečeným chlebem. Je tedy pravdou, že od té doby, co jsem v zimě jaksi zapomněl uchovat si část vlastního kvásku a celý jsem ho šoupnul do těsta, jsem chléb nepekl. A již asi měsíc plánuju založení dalšího, tentokrát z venkovského, ne z pražského vzduchu. Ale stále se k tomu ne a ne dostat. I když je to velmi jednoduché.
Tak snad začnu teď v neděli. Stačí trocha cukru, dobré žitné mouky, voda a správná teplota a čas… A po pár dokrmení je hotovo…
Ale věřím, že přesný recept pošle některá z vás, pokud ne, přispěji s tím já sám.
A co, mimo téma dne, nás zítra čeká a nemine?
Zítra odčiním svou chybu a odměním dvě ze čtenářek, které bojovaly o strašidla, a zveřejním výhru i výherkyně.
A v poledne vám prozradím, co jsme v redakci upekli na další týden. A také vám prozradím pár pikantních historek z redakce. Třeba, kdo je u nás Dorotka a proč.
Téma na zítřek tedy zní:
Můj vztah k chlebu
- Pečete si vlastní chléb? Prozradíte recept?
- Nedáte dopustit na bochník šumavy?
- Nebo dáváte přednost rohlíkům, nebo bagetám?
- Milujte černé chleby se semínky?
- S čím si chleba nejraději mažete?
- Vyrábíte si vlastní kvásek?
- Pořídila jste si pekárnu na chleba? Používáte ji?
- Vítáte hosty chlebem a solí?
- Co pro vás znamená chléb?
Vaše úvahy, recepty, příběhy, fotky, videa, prostě vše, co vás k tomuto tématu napadne, posílejte na známý redakční e-mail
A já zítra na konci editace odměním jednu z vás, co přispějete, dvěma krásnými knihami. První je k tématu: Chléb v hlavní roli od Mileny Volfové a druhá je z edice Hubneme s rozumem od Ivy Málkové a Jany Dostálové a jmenuje se: Nakupujeme s rozumem, vaříme s chutí.
Tak hurá do psaní. A přeji krásný den, a nechť dnešní bouřky jen trochu svlaží zem.
Nový komentář
Komentáře
Dobrý večer,
můj vztah k chlebu je vzácný.Vážím si ho,mám ho ráda a nemůžu bez něj být.Ať už je to k polévce, pečenému masíčku k míchaným vajíčkům, se šunkou, s marmeládou, nebo jen tak s máslíčkem posolený a k tomu rajče, nebo papriku, také nesmím zapomenout na škvarkové sádlo s cibulkou a topinky.Zahušťuji s ním guláše..a mohla bych psát ještě dlouho.Chléb je jedinečný.Mám ráda klasickou šumavu, ale dám si ráda i jiné..tmavé varianty a s různými semínky.Ty už si dám ráda třeba k zeleninovému salátu.Došlo to tak daleko, že jsem si pořídila i vlastní pekárnu na chléb.Pokaždé peču jiný chléb.Nikdy není stejný a baví mě vymýšlet přísady, které tam dám a na které mám zrovna chuť.Nepoužívám hotové směsi.Peču např.chléb i nasladko, hodí se k marmeládě.Přidávám do něj brusinky a oříšky.Rohlíky i bagety mám ráda asi nastejno.Jak kdy mám na co chuť.Rohlík už není to co býval, někdy je bageta lepší.Jak u koho.Rohlíky už jsem si také pekla, s česnekem a rozmarýnem.Něměly chybu..čerstvé, křupavé..jen s máslíčkem a posolit..
.Bez chleba a celkově bez pečiva, to prostě nejde!U nás nikdy nezbyde
.
peču chleba obden, ale v pekárně a z kuzpované směsi
Mně to přijde moc práce, a na vaření a pečení jsem byla odjakživa líná.
Navíc dneska je pekárna na každém rohu, a na výběr neuvěřitelné druhy chleba.
chleba doma nepečiem, ale pamätám ako moja mamina pekávala
Chleba si občas peču
Už začínám písat