Zítra budeme na našem magazínu probírat váš vztah k jídlu nejzákladnějšímu. Tedy k chlebu. A čekají vás i další zajímavé události.

Zítra je čtvrtek. Další krásný letní den. A u nás v redakci to pomyslně bude vonět čerstvě upečeným chlebem. Je tedy pravdou, že od té doby, co jsem v zimě jaksi zapomněl uchovat si část vlastního kvásku a celý jsem ho šoupnul do těsta, jsem chléb nepekl. A již asi měsíc plánuju založení dalšího, tentokrát z venkovského, ne z pražského vzduchu. Ale stále se k tomu ne a ne dostat. I když je to velmi jednoduché.

Tak snad začnu teď v neděli. Stačí trocha cukru, dobré žitné mouky, voda a správná teplota a čas…  A po pár dokrmení je hotovo…

Ale věřím, že přesný recept pošle některá z vás, pokud ne, přispěji s tím já sám.

A co, mimo téma dne, nás zítra čeká a nemine?

Zítra odčiním svou chybu a odměním dvě ze čtenářek, které bojovaly o strašidla, a zveřejním výhru i výherkyně.

A v poledne vám prozradím, co jsme v redakci upekli na další týden. A také vám prozradím pár pikantních historek z redakce. Třeba, kdo je u nás Dorotka a proč.

Téma na zítřek tedy zní:


Můj vztah k chlebu

  • Pečete si vlastní chléb? Prozradíte recept?
  • Nedáte dopustit na bochník šumavy?
  • Nebo dáváte přednost rohlíkům, nebo bagetám?
  • Milujte černé chleby se semínky?
  • S čím si chleba nejraději mažete?
  • Vyrábíte si vlastní kvásek?
  • Pořídila jste si pekárnu na chleba? Používáte ji?
  • Vítáte hosty chlebem a solí?
  • Co pro vás znamená chléb?

Vaše úvahy, recepty, příběhy, fotky, videa, prostě vše, co vás k tomuto tématu napadne, posílejte na známý redakční e-mail

redakce@zena-in.cz

A já zítra na konci editace odměním jednu z vás, co přispějete, dvěma krásnými knihami.  První je k tématu: Chléb v hlavní roli od Mileny Volfové a druhá je z edice Hubneme s rozumem od Ivy Málkové a Jany Dostálové a jmenuje se: Nakupujeme s rozumem, vaříme s chutí.

Tak hurá do psaní. A přeji krásný den, a nechť dnešní bouřky jen trochu svlaží zem.

Reklama