Až se zima zeptá, co jste dělaly v létě, co odpovíte? Seděly jste s rukama v klíně, nebo jste se radovaly z darů země, ze zeleniny a ovoce? A co jste s nimi dělaly? Jenom jedly, nebo i skladovaly? O tom všem si zítra povíme.

Tématem zítřejšího dne je ovoce a zelenina, tedy hlavně to, jak s nimi nakládáte. Zda je zavařujete, zamrazujete, vaříte džemy nebo čalamádu, či je jenom sníte.

A vezměte to klidně už od májových třešní a letních jahod, až po podzimní zeleninu a ovoce.

Já vám zítra prozradím, jak u nás nakládáme s meruňkami, kterých se letos urodilo opravdu hodně. Zpracováváme je hned na několik způsobů, ne, že je pouze zavařujeme.
I když meruňka je specifické ovoce, ne všechno s každým ovocem či zeleninou jde.

Napište nám, jak je tomu u vás.

Téma zítřejšího dne:  Zavařujete nebo zamrazujete?

  • Co nejčastěji?
  • Co máte nejraději?
  • Nebo volíte ještě jiný způsob skladování zeleniny a ovoce?

Pište na redakční e-mail: redakce@zena-in.cz

Jendu ze čtenářek odměníme pěkným dárkem, kdy bude pro změnu nakupovat a vařit: Knihou nakl. Smart: Nakupujeme s rozumem, vaříme s chutí.

kuchknihdar

Reklama