Vaření

Žitné bulky se slaninou

bulk

Suroviny:

500 g žitné mouky
250 ml vlažné vody
50 g mletých ovesných vloček a lněných semínek
50 g oleje
1 vejce
20 g droždí
100 g anglické slaniny
1 lžička soli
mletý kmín
špetka cukru
vejce na potření
sůl na posypání

Postup

Z vlažné vody, droždí a cukru zaděláme kvásek. Mouku smícháme se semínky, vločkami, solí a kmínem. Přidáme vejce, tuk a kvásek, nakonec anglickou nakrájenou na drobné kostičky. Vypracujeme vláčné těsto, které necháme asi 30 minut kynout.
Těsto rozdělujeme na menší kousky, ze kterých tvarujeme bulky. Skládáme na plech a necháme zase deset minut kynout.
Troubu rozehřejeme na 180 °C a předtím, než do ní bulky vložíme, tak je potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme solí a pečeme dozlatova.

Dobrou chuť přeje Johanka.

   
08.10.2010 - Slané pečení - autor: elly

Komentáře:

  1. avatar
    [4] hubajda [*]

    vypadaj pekne

    superkarma: 0 16.11.2012, 01:34:38
  2. avatar
    [3] nika1 [*]

    Vypadá to jako dobrá svačina nebo večeře! :) Někdy vyzkouším! :)

    superkarma: 0 05.09.2012, 21:55:29
  3. [2] ova9 [*]

    diky ...urcite vyzkousim

    superkarma: 0 10.10.2010, 21:00:45
  4. avatar
    [1] Eva_CZ [*]

    Vypadaji uzasne! Jestlipak uzasne i chutnaji?

    superkarma: 0 08.10.2010, 18:50:44

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Anketa: Výživa v nemoci
Hledáme čtenářky, které rády čtou knihy
Anketní otázky pro čtenářky, které chtějí testovat Canesten Intim Gel
Anketa: Bolí vás záda?

Náš tip

Doporučujeme