Reklama

bulk

Suroviny:

500 g žitné mouky
250 ml vlažné vody
50 g mletých ovesných vloček a lněných semínek
50 g oleje
1 vejce
20 g droždí
100 g anglické slaniny
1 lžička soli
mletý kmín
špetka cukru
vejce na potření
sůl na posypání

Postup

Z vlažné vody, droždí a cukru zaděláme kvásek. Mouku smícháme se semínky, vločkami, solí a kmínem. Přidáme vejce, tuk a kvásek, nakonec anglickou nakrájenou na drobné kostičky. Vypracujeme vláčné těsto, které necháme asi 30 minut kynout.
Těsto rozdělujeme na menší kousky, ze kterých tvarujeme bulky. Skládáme na plech a necháme zase deset minut kynout.
Troubu rozehřejeme na 180 °C a předtím, než do ní bulky vložíme, tak je potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme solí a pečeme dozlatova.

Dobrou chuť přeje Johanka.