Novinky

Získejte od redakce dárek pro vaše grilování!

Milujete grilování stejně tak jako my v redakci? Napište nám pod tento článek Napište nám pod článek Klobásky a klobásy na grilu! Cítíte, jak voní? Jaké vám chceme doporučit?, co nejraději grilujete, zda maso, klobásky, uzeniny, zeleninu, sýry, ryby, a získejte od redakce krásný přenosný gril, který máme připraveny pro jednu z vás. Vyhlášení soutěže bude v pondělí 23. 7. 2014.

gril

Pro vaši inspiraci se můžete podívat do těchto dvou článků:

   
18.06.2014 - Redakční novinky - autor: Lucie Ulmanová

Komentáře:

  1. avatar
    [20] vodfon, kolie [*]

    Já moc negrilujiSml80Mám zánět slinivky. U syna často  grilujemeSml16Většinou šunku se sýrem, posypanou mojí modrou bazalkouSml16ale hustěSml16Zabaleno v alobalu. To je mňamkaSml67Naší chlapi, grilují úplně všechnoSml59Sml59Sml59Jim stačí ta grilovací  atmosféraSml59Sml59Sml59Sml59

    superkarma: 0 23.06.2014, 12:25:54
  2. [19] maxipetra [*]

    Vážená redakce,

    téma grilování je vděčné téma a dal by se o něm napsat celý sloh. Už teď se mi sbíhají sliny, slyším praskání ohně, úplně vidím připravované lahůdky a v duchu si olizuji prstíky.

    Grilování k letní sezóně a občas, když se zadaří počasí, tak i před a po ní, neodmyslitelně patří. Občas grilujeme pouze s rodinou, jindy i s přáteli. Zpočátku jsem vše připravovala já, ale od té doby, co se do toho pustil manžel, je to úplná harmonie chutí! Grilujeme vepřové, kuřecí nebo krůtí maso, buřty, klobásy, kuřecí stehna. Vše si nakládáme podle naší chuti sami. Necháváme se rádi inspirovat a zkoušíme i nové recepty, které často zařazujeme do našeho pravidelného jídelníčku jako například grilovaná makrela s česnekem, špízy napíchané na jehle, špízové ingredience smíchané dohromady na jeden plech, grilované žampiony smotané do anglické slaniny. Jako přílohu máme rádi grilovanou zeleninu. Ale co naše rodina miluje úplně ze všeho nejvíc, je grilovaný hermelín s kořením, do kterého vmažeme hořčici, česnek, anglickou slaninu, plátkový sýr, žampiony a další ingredience dle chuti. Vše zabalíme do alobalu. To je pro nás ta největší lahůdka. Tu můžu jenom doporučit.

    superkarma: 0 23.06.2014, 10:50:09
  3. avatar
    [18] vladka321 [*]

    Tak já griluji velmi ráda. V rodině máme velmi oblíbené ryby a kuřecí maso. Lahůdkou je potom určitě grilované hovězí maso, především panenka, nebo roštěnec. Klobásky máme rádi tenké bavorské, popřípadě telecí.My ženy si pochutnáme na grilované zelenině a děti nepohrdnou ani grilovaným ovocem. Nëzapomenutelný je rozhodně grilovaný banán. Je to výborná tečka o níž se na konci grilování již nemusíte skoro ani starat. Prostě položíte omytý, osušený banán na grilovací rošt a tam necháte tak přibližně dvacet minut. Za tu dobu banán nejenom zčerná (ta slupka), ale také uvnitř nádherne změkne. Sundáme z grilu, podélně rozřízneme. Vznikne nám lodička do níž vsypeme třtinový cukr a necháme zkaramelizovat. Dospělí si mohou na vrch přidat lžičku, či lžíci brendy. Děti nikoli a všichni dohromady touto pochoutkou, doplněnou zmrzlinou završí prima večer.

    superkarma: 0 20.06.2014, 21:46:39
  4. avatar
    [17] dasena [*]

    My grilujeme také všechno možné, dělali jsem i hovězí hamburger, byl tak vysoký, že jsme nemohli otevřít pusuSml30 Ale co máme nejradši je grilování slovenský uzený sýr z ovčího mléka, podáváno se zeleninovou ozdobou to je takový lahůdka, že byste si ženy jej neměli nechat ujítSml16 sice je ten sýr docela drahý a olizování pusy pak stojí za to, recept jsme si našli na netu a vrele doporučujiSml16

    superkarma: 0 19.06.2014, 09:10:13
  5. [16] kopp16 [*]

    Grilování to je naše. Grilujeme vše Vepřové, kuřecí, hamburgery, zeleninu, rybu, klobásy. Jsme partička sousedů  a když jeden udělá kuřecí, tak druhý rybu, třetí vepřové, nebo zeleninku   a pak ochutnáváme jaké marinády kdo udělal.  Myslím si že ani jeden z chlapů neví co z toho vyleze. Do marinád dávají své tajné ingredience a bylinky. My ženské nějaký ten salátek a pohodička je u stolu jó ještě pivečko nebo vínko. Už se zase těším na tu vůni. Tak dobrou chuť Sml59

    superkarma: 0 19.06.2014, 07:23:41
  6. [15] evacerna [*]

    U nás se griluje od jara do podzimu venku, nejraději máme kuřecí maso, ale výborné jsou i klobásky (nevýhodou je, že se nedají dokořenit podle naší chuti), hermelín a ovoce - třeba ananas. Další mňamkou je jehněčí (to ale nemá rád každý - ale když je pěkně teplé, nemá chybu). A co teprve vepřová kýta nebo uzené maso. Zeleninu moc negrilujeme, dáme si raději syrovou, aby trochu odlehčila těm masíčkům.

    superkarma: 0 19.06.2014, 07:00:59
  7. [14] Braunie [*]

    Jak dorazí krásné počasí, hned začínáme grilovat... vlastně ani nemusí, my grilujeme rádi a často. Dokonce i v lednu ... A co dáváme na rošt? Někdy vepřové, jindy kuřecí maso, ale na řadu přijdou i bílé klobásky, hermelín nebo zeleninka - lilek, cuketky. Manžel vlastně ugriluje vše, co mu přijde pod ruku. Ovšem to nejlepší z grilování je jeho příprava - nakládání - všeliká koření a bylinky ze zahrádky. Prostě překvapení "šéfkuchaře", často bývá překvapen i on. Vždy je to mňamka!

    superkarma: 0 18.06.2014, 22:32:53
  8. [13] Roland [*]

    Moc negrilujeme, pouze občas na terase klobásy a zeleninu.

    superkarma: 0 18.06.2014, 21:42:11
  9. avatar
    [12] Makynka [*]

    My nejraději grilujeme krkovici v domácí hořtičné marinádě, kuřecí stehenní steaky s bylinkami a cuketky, které přidáváme do marinády k masu. Občas si dáme i nějakou kvalitní klobásu, hermelín a nesmím zapomenout na pstruhy s domácími bylinkami Sml16

    superkarma: 0 18.06.2014, 19:49:44
  10. [11] slávenka [*]

    Také doma negrilujeme, ale chodíme na grilovačku ke švagrovi. A tam se griluje všechno možné. Před týdnem jsme u něho ochutnali i grilované hovězí steaky, byly měkké a skvělé.Sml16

    superkarma: 0 18.06.2014, 18:56:13
  11. [10] dadma [*]

    Přeji všem přijemné grilování a dobré chutnání.

    My grilujeme jedině když jedeme k synovi, který má dům a zahradu.A vždy se na "grilovačku " těšíme.Grilujeme klobásky, sýr, naložené masíčko, ráda mám kuřecí.Ale také veškerou zeleninu a to je opravdu pochoutka.Snacha naložila i celer a nikdy bych nevěřila, že celer může být tak chutný,ještě mám ráda cukety.A k tomu dobré pivo a rodina pohromadě a co víc si přát.Sml59Sml59Sml59

    superkarma: 0 18.06.2014, 18:36:26
  12. [9] dadma [*]

    Přeji všem přijemné grilování a dobré chutnání.

    My grilujeme jedině když jedeme k synovi, který má dům a zahradu.A vždy se na "grilovačku " těšíme.Grilujeme klobásky, sýr, naložené masíčko, ráda mám kuřecí.Ale také veškerou zeleninu a to je opravdu pochoutka.Snacha naložila i celer a nikdy bych nevěřila, že celer může být tak chutný,ještě mám ráda cukety.A k tomu dobré pivo a rodina pohromadě a co víc si přát.http://zena-in.cz/images/smiles/sml59.gi...http://zena-in.cz/images/smiles/sml59.gi...http://zena-in.cz/images/smiles/sml59.gi...

    superkarma: 0 18.06.2014, 18:35:38
  13. [8] lidicka [*]

    Gril nemáme, takže negrilujeme. Dcera chodí na grilování ke kamarádce, která bydlí v rod. domě, takže má "prostor" na grilování.Sml80

    superkarma: 0 18.06.2014, 18:12:15
  14. [7] Zuza70 [*]

    Nejraději grilujeme, když se u toho nasmějeme.

    Někdo kotletku si dá, jiný ten jí odolá.

    Přinese si klobásy a griluje je do krásy.

    Uzeniny má rád manžel, ale u grilování by se prý nadřel.

    Děti ty si nejvíc chválí, zeleninu ke grilování.

    Sýry ty má ráda babi, k tomu dodá vzácné rady.

    Já jsem v březnu rozená, proro ryba, ta je má.

    Grilujeme skoro všechno, všechno co se dá.

    Jenom jednu vadu, grilování přece má.

    Není místo, není čas, ale kamarádi nám grilovačku hlásí v čas.

    superkarma: 0 18.06.2014, 17:20:12
  15. avatar
    [6] hubajda [*]

    Nejradeji grilujeme masicko a je jedno jake veprove ,kureci obcas aj uzena zebra nebo kureci nohy ,mlete maso ruzne upravene  vse dopredu nalozene ,jednou za dlouhej cas udelam grilovany ananas a nebo krevety (obri) rybu bych delala ale muz je neji a dcera ma na ne alergii ,take delame zeleinu ja mam neradeji papriku dale pak casto delam ruzne mixi jako je kureci maso po cigansku ,veprova zivanska pecene ,hermelin klobasky grilujem hodne malo protoze jsem nenasla zadne dobre a kvalitni a kdyz mam chut tak si koupim tramskou cigaru palivou a nebo pekelne spekacky jednou jsem kapla na hodne dobre

    superkarma: 0 18.06.2014, 17:14:06
  16. avatar
    [5] hubajda [*]

    V19 — #1 hm to jsem nezkousela ale musela to byt dobrota

    superkarma: 0 18.06.2014, 17:04:48
  17. avatar
    [4] řinka [*]

    Krkovice,klobásky,trochu rajčátek k tomu není co psát Sml16

    Ještě jedna fotečka ,že grilovat se dá všude Sml30

    superkarma: 0 18.06.2014, 17:03:48
  18. avatar
    [3] phoebe24 [*]

    Nejraději maso, což je nutnost pro ty, kteří mají rádi pod kontrolou to, co jedí. Takže uzeniny ne a marinády míchám sama: nesmí chybět kvalitní olej, citronová šťáva, med a koření dle chuti. A samozřejmě zeleninu a žampiony. Rajčata plněná bazalkou a mozzarellou, papriky zabalené do anglické a uvnitř jablka, cibule a cottage. Mňam.

    superkarma: 0 18.06.2014, 17:01:16
  19. [2] jithule [*]

    Milá redakce, grilujeme strašně moc rádi, nejenou krkovičku, kterou si předem naložím do všehochuti. (to znamená, co zrovna doma mám a jaká nás honí mlsná), ale také miluji grilovanou zeleninu. Doslova ujíždím na grilované cuketě (musejí být opravdu ty mladé, malé nevím jak to napsat) a celeru. Stačí cuketu nebo celer posypat grilovacím kořením, jemně pokapat olejem (jakýmkoliv) prostě mňamka. (Samozřejmě cuketku nakrájíme na kolečka, a celer oloupeme a krájím je jako hranolky). Kombinace: grilovaná krkovička, k tomu příloha celerové hranolky a jako dezert grilovaná cuketka - prostě mňamka. Třeba tu čtenářky budou mít k tomu výhrady, ale já na této dobrotě prostě ujíždím.Sml54

    superkarma: 0 18.06.2014, 16:54:55
  20. [1] V19 [*]

    Gril nemáme, ale chodievame na grilovačku k dcére. Griluje sa všetko - mäso, zelenina,syry, huby... Cez víkend sme grilovali šampiňóny plnené s paprikou a syrom Sml16

    1. na komentář reaguje hubajda — #5
    superkarma: 0 18.06.2014, 16:32:12

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Anketa: Výživa v nemoci
Hledáme čtenářky, které rády čtou knihy
Anketní otázky pro čtenářky, které chtějí testovat Canesten Intim Gel
Anketa: Bolí vás záda?
Anketa pro maminky

Náš tip

Doporučujeme