Vaření

Zimní nerozlučná trojka – hrášek, mrkev, kukuřice

Nabízíme Vám několik zimních zeleninových inspirací na zahřátí. Budeme rádi, když nám pošlete své vlastní ozkoušené recepty, které budou obsahovat alespoň jednu ze zimních zeleninových stálic - hrášek, mrkev či kukuřici.

Přejeme Vám: Bon Appétit!

Hráškový krém

polévkaPolévka pro 4 osoby, do 30 minut

Ingredience: 400 g hrášku Bonduelle, 100 g cibule, 200 ml vody, máslo, česnek, smetana, sůl, pepř

hrášekPostup: Cibuli a česnek mírně orestujeme na másle. Zalijeme vodou, přidáme hrášek a krátce povaříme. Rozmixujeme, dochutíme a pro zjemnění přidáme smetanu. Přidáme rozmixovaný hrášek a krátce provaříme. Pro zvýraznění chuti můžeme použít zeleninový vývar.

 

Pikantní zeleninový koláč

polévkaHlavní jídlo pro 4 osoby

Ingredience: 2 konzervy Bonduelle Créatif Klasik (2x425ml), 5 vajec, 100 ml šlehačky na vaření, 100 g strouhaného Eidamu, špetka soli a pepře, 7 plátů listového těsta, 1 čerstvý míchaný salát

Postup: Rozmíchejte vejce, přidejte šlehačku, nastrouhaný sýr a vytvořte směs. Ochuťte solí a pepřem a míchejte, dokud není směs bonduellehladká. Vyložte koláčovou formu pláty těsta a odřízněte části, které přesahují. Zeleninovou směs Creatif Klasik slijte a rozprostřete na dně formy. Zeleninu přelijte připravenou směsí z vajec. Dejte do trouby a pečte po dobu 30 minut na 200°C. Když je hotovo, koláč nakrájejte a podávejte s čerstvým salátem.

Zeleninové koláče jsou stále více oblíbené a jsou skvělé například na svačinu do práce nebo na piknik.

 

Sluneční krém

polévkaPolévka pro 6 osob

Ingredience: 50 g mražené mrkve Bonduelle, 1 x 212 ml Zlaté kukuřice Bonduelle, 1,5 l vody, 100 g smetany100 g kukuřičného škrobu (Maizeny), 50 g másla, sůl

Postup: Mraženou mrkev necháme rozmrazit a nakrájíme na plátky. Do 1,5 litru vody dáme polovinu kukuřice, krátce povaříme a rozmixujeme. Přidáme druhou půlku kukuřice a mrkvičku. BonduelleZahustíme kukuřičným škrobem. Zjemníme smetanou a krátce povaříme. Ochutíme máslem, osolíme a podáváme.

Budeme rádi, když nám pošlete své vlastní ozkoušené recepty, které budou obsahovat alespoň jednu ze zimních zeleninových stálic - hrášek, mrkev či kukuřici.

   
16.12.2013 - Vaření - autor: Komerční článek

Komentáře:

  1. avatar
    [6] Claire [*]

    No,tohle mám ráda,kupuju si pořád

    superkarma: 0 16.12.2013, 14:05:51
  2. avatar
    [5] AnezkaB [*]

    Hrášek kupujeme pravidelně. Mrkvičku ale máme většinou svoji.

    superkarma: 0 16.12.2013, 11:16:02
  3. [4] Nikar [*]

    Polévka má moc pěkný název, zkusím

    superkarma: 0 16.12.2013, 08:16:55
  4. [3] anina4 [*]

    ideální do salátů nebo rizota tato kombinace,ale mohla bych zkusit i tu polévku

    superkarma: 0 16.12.2013, 07:01:34
  5. avatar
    [2] lenig [*]

    mám též v plánu něco udělat z hrášku, mrkve a kukuřiceSml67

    superkarma: 0 16.12.2013, 06:33:24
  6. avatar
    [1] helmar [*]

    Rizoto se žampióny, hráškem, kukuřicí a mrkví + samozřejmě cibule. Výborné. Bramborový nebo těstovinový salát se zeleninou a bílým jogurtem.... může se zase přidat buď pórek nebo cibule, vejce - někdo přidá i uzeninu na kostičky. A co milují všichni naši - sýrovou pomazánku: tavené sýry + tvaroh, příp. pomazánkové máslo + mrkev, kukuřici, hrášek /jindy steril. okurku, Moravanku../, vejce, může a nemusí uzenina, sůl, pepř, trochu kari, chilli. Taky se dá dát tato pomazánka jako náplň do sýrové rolády.

    superkarma: 0 16.12.2013, 01:16:48

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Výzkum žena-in.cz – téma bolest, horečka a nachlazení
Trápí vás exém? Zapojte se do testování RadioXar

Náš tip

Doporučujeme