Vaření

Zimní menu přináší michelinskou kvalitu do Bageterie Boulevard

Vybrané chutě Francie sestavil šéfkuchař Florent Courriol

bagety

Bageterie Boulevard představily nové zimní menu sestavené pod taktovkou teprve třiadvacetiletého francouzského šéfkuchaře Florenta Courriola, který byl doporučen pro spolupráci agenturou Avantgarde Prague. Stalo se tak ve středu 11. prosince v Bageterii Boulevard na Národní třídě, kde se michelinskou hvězdou ověnčený šéfkuchař osobně představil široké veřejnosti. Návštěvníci měli během dvou hodin možnost shlédnout přípravu baget ze zimního menu v podání samotného Florenta Courriola a zároveň vše ochutnat.  Během této show, která byla přenášena do ulice Na Národní třídě a na také na Facebooku, představil mladý šéfkuchař všechny ingredience využité při přípravě zimního menu.

Od 10. prosince máte možnost ochutnat zcela nové zimní menu v síti Bageterie Boulevard. Inspirace letos přichází z gurmánského ráje – Francie. Za celým menu stojí teprve třiadvacetiletý šéfkuchař Florent Courriol, který přijel osobně do Prahy, aby jím vybrané delikatesy představil 11. prosince na pobočce Bageterie Boulevard na Národní třídě. V  prezentovaných chodech příchozí ochutnali různé kombinace chutí Francie.  Florent Courriol během přípravy vysvětlil, jaké ingredience se skrývají v jednotlivých bagetách zimního menu. Návštěvníci měli také možnost vyslechnout si zásady, které vedou tohoto francouzského kuchařského mága k přípravě těch nejlepších pokrmů všude tam, kde vaří nebo učí své následovníky, a to ať už v Japonsku či Indii, kam se jeho kroky uberou v lednu 2014.

bageta

Co přináší zima

Menu je sestaveno ze sezónních ingrediencí typických pro Francii a ukazuje, že rychlé a dostupné občerstvení může být i vysoce kvalitní. Sezónní zimní menu by dle Florenta Courriola mělo hlavně zahřát náš organismus. Ingredience, ze kterých bylo menu sestaveno, nejen zahřejí, ale také ukazují možnosti skloubení chutí různých surovin. Zejména pánové si vychvalovali bagetu s  líčky, která pomalým vařením na červeném víně spolu s kořenovou zeleninou dostala opravdu nevšední chuťový rozměr. Jiní upřednostnili bagetu s bresaolou, kterou posunula do vyšší gastronomické kategorie kombinace červené řepy a ostrého dresinku z francouzské hořčice. Dámy se nemohly odpoutat od lehké bagetky s pomazánkou z kozího sýra, která v  kombinaci s rukolou a ředkvičkou učinila z této pochoutky ideální alternativu zdravé svačiny. Trhákem byla i polévka - krém z kaštanů, doplněná slaninovými chipsy. V menu samozřejmě nechybí sladká tečka, tentokrát dezert z mandlového krému a manga, který potěší i všechny gurmány s bezlepkovou dietou – neobsahuje totiž mouku, jen ořechy, cukr a mangový přeliv.

bagety

Rychle a kvalitně

Mladý šéfkuchař během prezentace ukázal, že i rychlá gastronomie ulice může být z kvalitních surovin a že se nemusíme odbývat umělými nepřirozenými chutěmi, ani když nemáme moc času. „Budoucnost gastronomie vidím právě v rychlém občerstvení, které však musí nabídnout stejnou kvalitu, jako byste seděli v dobré restauraci. Příprava skvělého jídla nemusí vždy zabrat hodiny, někdy stačí skutečně dvě minuty, tajemství je však v kvalitě potravin a kombinaci chutí,“ vysvětluje svou vizi Florent Courriol, který byl do České republiky pozván agenturou specializující se mimo jiné na spolupráci se špičkovými šéfkuchaři z celého světa Avantgarde Prague. Vedle toho zajišťuje také zážitkové pobyty v České republice, jejichž součástí je vždy i také gastronomie.

Za svou kariéru vařil Florent Courriol v mnoha restauracích po celém světě a setkával se se zásadami různých kultur vaření. Co je však pro něho nejdůležitější, je kontakt s obyčejnými lidmi, kteří nenavštěvují jen špičkové restaurace, a ukázat jim, že starat se o to, co jíme, by mělo být i jejich součástí života. „Pro své přátele moc rád připravím třeba i hamburger. Když využijete kvalitní hovězí maso, čerstvou zeleninu a domácí briošky, nikdo už v tomto jídle neuvidí jen nekvalitní fastfood. I tak typicky „nezdravé“ jídlo se dá připravit tak, aby se stalo plnohodnotným a skvělým pokrmem,“ sdílí své zkušenosti Florent.

Chcete-li se dozvědět ještě více o zimním menu Bageterií Boulevard, francouzské kuchyni a o zkušenostech Florenta Courriola, který má ve svém věku na kontě michelinskou hvězdu, již od příštího týdne můžete zhlédnout včerejší akci na Youtube. A samozřejmě si vychutnejte zimní menu v Bageteriích Boulevard, které bude v nabídce až do jara 2014.

bagety

   
19.12.2013 - Gastronomie - autor: Komerční článek

Komentáře:

  1. avatar
    [3] elly [*]

    chanahd — #2 však bagety jsou teplé a velice chutné. Zasytí i na oběd a možná líp a kvalitněji než čechy oblíbené vepřo-knedlo-zelo ;-)

    superkarma: 0 20.12.2013, 13:28:58
  2. avatar
    [2] chanahd [*]

    Ale za tu cenu už má člověk teplý oběd.

    1. na komentář reaguje elly — #3
    superkarma: 0 19.12.2013, 12:55:47
  3. avatar
    [1] elly [*]

    Ochutnala jsem bagetu s líčky a je velice dobrá Sml67

    superkarma: 0 19.12.2013, 10:17:19

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Anketa na téma: Zubní zdraví

Náš tip

Doporučujeme