Vaření

Zimní červená polívka

zimní polévka

Suroviny

2 cibule
slaninu
uzená žebra
3 brambory
rajčatový protlak
sůl
pepř
sterilované zelí
sterilovaná červená řepa
smetanu

Postup
Na sádlo přihodíme na kostičky nakrájenou slaninu, nakrájenou cibuli a necháme zezlátnout, pak přidáme uzená žebra. Ještě mírně osmahneme, zalijeme vodou, opepříme a osolíme. Necháme asi 20 minut probublávat. Přihodíme na kostičky nakrájené brambory a rajčatový protlak. Zase necháme povařit až jsou brambory téměř měkké a přidáme zelí a řepu. Vaříme dalších 20 minut. Žebra vyndáme, obereme maso, které dáme zpátky do polévky. Nakonec nalijeme smetanu.

Dobrou chuť přeje Lenka.

   
25.11.2011 - Předkrmy - autor: elly

Další příspěvky

Komentáře:

  1. avatar
    [53] arminka [*]

    asi bych tam nemusela ten protlak...

    superkarma: 0 30.09.2012, 14:12:27
  2. [52] jithule [*]

    asi ne

    superkarma: 0 02.04.2012, 16:12:56
  3. [51] MagdalenaKar [*]

    Sml16Sml16Sml16Sml16

    superkarma: 0 20.12.2011, 20:54:58
  4. avatar
    [50] Alena 12 [*]

    zajímavé, ale u nás by to nejedliSml15

    superkarma: 0 27.11.2011, 19:02:16
  5. [49] Peggy89 [*]

    polívky jím jen výjmečně

    superkarma: 0 27.11.2011, 13:20:44
  6. [48] Keltka [*]

    asi ji vyzkoušímSml54

    superkarma: 0 27.11.2011, 00:01:02
  7. [47] ova9 [*]

    .taky mi pripomina spis borsc.........mame ho radi, neni to tak dlouho, varila jsem ho a opravdu jsme si pochutnali

    superkarma: 0 26.11.2011, 17:34:57
  8. avatar
    [46] ekleinovka [*]

    Podobné boršči - vadí mi tam ta červená řepa - tu nemusím - leda nakládanou,tu už můžu Sml16

    superkarma: 0 26.11.2011, 17:10:55
  9. avatar
    [45] ekleinovka [*]

    Podobné boršči - vadí mi tam ta červená řepa - tu nemusím - leda nakládanou,tu už můžu Sml16

    superkarma: 0 26.11.2011, 17:10:55
  10. [44] mechanik [*]

    Vydatná polévka,ale je to ruský boršč

    superkarma: 0 26.11.2011, 16:05:57
  11. avatar
    [43] hubajda [*]

    je v tom zeli a repa tak to by ten muj nejedl hned by rek ze borsc neji

    superkarma: 0 25.11.2011, 21:31:26
  12. avatar
    [42] mineralka7 [*]

    free — #19 Nedělej mi chutě!!!!

    superkarma: 0 25.11.2011, 21:23:29
  13. avatar
    [41] babicka11 [*]

    vývar z uzeného masa? Ani toto ani žádné ovarové polévky ......br........Sml8 u nás by to nikdo nejedl...Sml68

    superkarma: 0 25.11.2011, 21:10:51
  14. [40] xenie [*]

    nahradit uzená žebra hovězím a vepřovým (půl na půl) a je z toho boršč, jak si již několik z nás povšimlo Sml24

    superkarma: 0 25.11.2011, 20:52:13
  15. avatar
    [39] TrangLu [*]

    zrovna jsem se vratila z prace domu.. takova zimni cervana polevka by mi bodlaSml16

    superkarma: 0 25.11.2011, 20:33:26
  16. [38] labus [*]

    hmmmmmmm to asi nie

    superkarma: 0 25.11.2011, 18:51:06
  17. [37] murat [*]

    Sml58

     něco jako boršč

    superkarma: 0 25.11.2011, 18:10:36
  18. [36] járuš1 [*]

    Tuto nemusím.

    superkarma: 0 25.11.2011, 17:46:44
  19. [35] Alina [*]

    Vypadá to velice dobře, ale určitě bych doma neuspěla.

    superkarma: 0 25.11.2011, 17:37:17
  20. avatar
    [34] aiša [*]

    tak tuhle rozhodně nééééééééééééééééé

    superkarma: 0 25.11.2011, 16:56:21
  21. avatar
    [33] saruz [*]

    tak já řepu můžu,díky za recept,hned si značím Sml16

    superkarma: 0 25.11.2011, 15:49:52
  22. [32] luchud [*]

    asi bych si ji nedala

    superkarma: 0 25.11.2011, 15:07:23
  23. avatar
    [31] Hanjimka [*]

    Vypadá to úžasně,ale řepu nesnáším.Asi u nás vyhraje dědečkova valašská kyselice s klobáskou,smetanou,brambůrky a zelím.Mňam už jdu na to.

    superkarma: 0 25.11.2011, 14:40:45

Další příspěvky

Z předchozí stránky:

  1. [30] tchiwawa [*]

    Mnamky

    superkarma: 0 25.11.2011, 14:01:52
  2. avatar
    [29] Myškomedvídek [*]

    Sml23Sml23Sml23

    superkarma: 0 25.11.2011, 12:56:48
  3. avatar
    [28] knizkova8 [*]

    Vypadá to zajímavě ale jak je někde červená řepa tak to nepozřu

    superkarma: 0 25.11.2011, 12:52:56
  4. avatar
    [27] JITA72 [*]

    polévka vypadá jako boršč takže nic pro mě já to nejím,ale určitě je zajímavá pro ostatní labužníkySml67

    superkarma: 0 25.11.2011, 12:45:53
  5. [26] marienka-m1 [*]

    cibule, zelí, hm...ta zahřeje 2x Sml57Sml57Sml57

    superkarma: 0 25.11.2011, 12:37:04
  6. avatar
    [25] Lukáš Čejka [*]

    no proc ne, ja bych tam teda jeste nasypal chili Sml57

    superkarma: 0 25.11.2011, 12:11:57
  7. [24] jithule [*]

    ted bych potřebovala zahřát  mám zimnici, a polévka by bodla

    superkarma: 0 25.11.2011, 11:54:26
  8. avatar
    [23] denkas [*]

    Zajímavý.Připadá mě to jako Boršč. Vyskoušim,polévky mám ráda.

    superkarma: 0 25.11.2011, 11:47:52
  9. [22] mapela [*]

    Tak pozvání bych určitě neodmítla.

    superkarma: 0 25.11.2011, 11:17:41
  10. avatar
    [21] bonda [*]

    řepu jen uvařenou, ne sterilovanou, musí to pak být moc kyselé

    superkarma: 0 25.11.2011, 11:15:57
  11. avatar
    [20] honzik101 [*]

    Miluji polévky celý život, ale nejím Zelňačku a Rajskou polévku.

    superkarma: 0 25.11.2011, 11:05:28
  12. [19] free [*]

    žiši, já mám chuť na zelňačku

    1. na komentář reaguje mineralka7 — #42
    superkarma: 0 25.11.2011, 10:00:03
  13. avatar
    [18] delfi.na [*]

    taková obdoba boršče Sml58 .. vypadá to jednoduše a dobře,  mohla bych zkusit

    superkarma: 0 25.11.2011, 09:50:31
  14. [17] Hanule [*]

    Vývar po vaření uzeného masa vždy vylévám - je to koncentrace nitrátů, které jsou obsaženy v nakládací soli.Sml15

    superkarma: 0 25.11.2011, 09:11:09
  15. [16] Lapcikova [*]

    Tak tuhle polévku zrovna nemusím.

    superkarma: 0 25.11.2011, 09:04:20
  16. [15] kajinek [*]

    U nás jí dělá výborně moje švagrová ta nemá chybu.

    superkarma: 0 25.11.2011, 08:58:43
  17. [14] meme [*]

    Tedy, polévka vypadá moc dobře.Určitě vyzkoušíme.

    superkarma: 0 25.11.2011, 08:54:25
  18. avatar
    [13] ahoi [*]

    Dalo by se, dělávám něco podobného k chlebu nebo bramboráčkům

    superkarma: 0 25.11.2011, 08:24:41
  19. [12] erarigi [*]

    vyzkouším

    superkarma: 0 25.11.2011, 08:21:55
  20. avatar
    [11] babicka11 [*]

    protlak, zelí, řepa, slanina, žebra - nějak moc ingrediencí na jednu polévku .... to neeSml23

    superkarma: 0 25.11.2011, 08:11:57
  21. avatar
    [10] Ja1na [*]

    Něco na způsob boršče. A ta uzená žebra bych uvařila zvlášť a vývar přecedila, přitom, jak je tahle polévka hustá, by se kostičky ze žeber asi špatně hledaly, mohly by nemile překvapit Sml32

    superkarma: 0 25.11.2011, 07:56:09
  22. [9] kornoutek [*]

    neznám, ale bude dnes k večeři, děkuji za receptSml79

    superkarma: 0 25.11.2011, 07:55:31
  23. avatar
    [8] mineralka7 [*]

    Vývar z uzeného masa moc nemusím, ale určitě bych ochutnala, kdyby mi ji někdo uvařil.

    superkarma: 0 25.11.2011, 07:51:54
  24. avatar
    [7] marcela-1 [*]

    taky neznám a ani nevyzkouším,červenou řepu nemusím Sml23

    superkarma: 0 25.11.2011, 07:46:44
  25. avatar
    [6] Tina5 [*]

    Neznám, ale ráda vyzkouším, červenou řepu můžemSml16

    superkarma: 0 25.11.2011, 07:40:08
  26. [5] Miroslava Gregorová [*]

    občas ji vařím, dávám tam ještě klobásu s pečivem klidně jako hlavní jídlo

    superkarma: 0 25.11.2011, 06:24:37
  27. [4] matuszyk [*]

    vypada to dobře.

    superkarma: 0 25.11.2011, 06:15:04
  28. [3] Keltka [*]

    mňam, to by chutnalo miláčkovi :)

    superkarma: 0 25.11.2011, 00:42:19
  29. avatar
    [2] Jindriska8 [*]

    Četla jsem ,že z uzených žeber se vývary dělat nemají,je to škodlivé,ale komu to chutná,tak proč to nevyzkoušet.

    superkarma: 0 25.11.2011, 00:40:52
  30. [1] stripek.stesti [*]

    Půlnoc... Mám hlaaaaad!!!!

    superkarma: 0 25.11.2011, 00:11:17

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Anketa: Výživa v nemoci
Hledáme čtenářky, které rády čtou knihy
Anketní otázky pro čtenářky, které chtějí testovat Canesten Intim Gel
Anketa: Bolí vás záda?
Anketa pro maminky

Náš tip

Doporučujeme