Losos se zmrzlinou, krabí tyčinky a rajská jablíčka? Nabízíme vám originální recepty ze Zlaté knihy Carte d’Or

 

Lososový salát s citronovým sorbetem

 

Suroviny pro 6 porcí:

  • Carte d’Or Sorbet Citron
  • 6 plátků uzeného lososa
  • lososový kaviár
  • 1 citron
  • olivový olej
  • menší stonek kopru
  • 1 šalotka
  • 400 g ledového salátu
  • 40 g cukru
  • sůl
  • pepř

 

Postup:

Udělejte z citronového sorbetu 18 kopečků, dejte je na talíř a vložte
do mrazáku. Ledový salát omyjte a osušte. Očištěnou šalotku nakrájejte
na kolečka. Citron nakrájejte na 6 částí. Připravte si zálivku – rozpusťte v olivovém oleji cukr, přidejte kopr nasekaný na malé kousky, osolte a opepřete. Pokládejte na talíře ledový salát, plátky lososa a kousky citronu a pokapejte zálivkou. Přidejte na každý talíř 3 kopečky citronového sorbetu, ozdobte nakrájenou šalotkou a kaviárem.


ME’LI-ME’LO

Lehké pestrobarevné osvěžení

 

Suroviny pro 4 porce:

  • Carte d’Or Sorbet Citron
  • 2 růžové grapefruity
  • 200 g krabích tyčinek
  • 3 rajčata
  • 2 avokáda
  • citronová šťáva
  • lístky máty na ozdobení

 

Příprava:

Krabí tyčinky nechejte rozmrazit a nakrájejte příčně na silnější plátky. Rozkrojte grapefruity na poloviny, opatrně vyjměte dužinu a rozdělte na kousky. Rajčata nakrájejte na čtvrtky. Nakrájejte avokádo na kostky a chvíli marinujte v citronové šťávě. Do prázdných půlek grapefruitu dejte postupně krabí maso, rajčata, grapefruitovou dužinu a kostky avokáda. Ozdobte mátovými lístky a nahoru přidejte kopeček citronového sorbetu Carte d’Or.

Reklama