Jeden luxusní hotel ve Francii pořádá každý rok soutěž ve zdravých koktejlech. Pozve vždy barmany z dvanácti zemí, kteří míchají koktejly z čerstvého ovoce a čerstvé zeleniny, bohaté na vitamíny a bez alkoholu. Tyto „slavnostní“ koktejly nikdy nepřesáhnou 100 kcal.
Pokud jde o množství, je zde uvedené pro profesionály, nám doma by mohlo stačit řídit se podle hesla „přiměřeně, přiměřeně, přiměřeně“. V zimním období si můžeme pomoci 100 % džusy.

Posedlost
Smíchejte v mixéru 100 g mrkvové šťávy s 25 g šťávy z mučenky. Přidejte 60 g na kousky nakrájené jahody, 3 – 4 kostky ledu a 4 g umělého sladidla. Rozmixujte, přefiltrujte do vysoké sklenice a dolijte vodou bez bublinek. Ochutnávejte brčkem.

Ohňostroj
Den předem: nakrájejte 1 pomeranč a smíchejte ho se 3 – 4 rozdrcenými zrnky pepře. Nechte v lednici macerovat asi 12 hodin. V den D dejte do mixéru 100 g mrkvové šťávy, 40 g malinové šťávy a 15 g ananasové šťávy. Přidejte 40 g marinovaného pomeranče, 30 g light meruňkového jogurtu a 3 kostky ledu. Rozmixujte, přeceďte a dejte do vysoké sklenice. Tu můžete zkrášlit plátky jablka napíchnutými na párátku.

Last minute
Dejte do mixéru 100 g mrkvové šťávy, 70 g jahod, 40 g vypeckovaných bobulek vína, 10 g dužiny z citrónu a 3 kostky ledu. Rozmixujte, přefiltrujte a ve vysoké sklenici dolijte vodou bez bublinek.

Fit
Dejte do mixéru 50 g jahod, 100 g nakrájeného ananasu, 100 g šťávy ze syrového fenyklu a 3 kostky ledu. Přidejte 1 lžičku šťávy z citrónu a 4 lžíce vody bez bublinek. Rozmixujte, přefiltrujte a sklenici ozdobte podle svého vkusu.

SOS!
Dejte do mixéru 100 g jahod, 50 g šťávy ze špenátu, 80 g šťávy z mrkve, 50 g šťávy z jablek a 3 kostky ledu. Rozmixujte a přefiltrujte.

Sladký život
Opět do mixéru dáme 100 g mrkvové šťávy, 100 g šťávy z melounu, 70 g malin, 1 lžičku umělého práškového sladidla a 3 kostky ledu. Po rozmixování a přefiltrování doplňte do sklenice 5 cl piva bez alkoholu.

Takže – máte-li chuť experimentovat, chuť objevovat něco nového a máte-li odšťavovač – hurá do toho! :-)
Reklama