V přírodním stavu obsahuje kozí mléko účinné látky,dnes propagované známými kosmetickými firmami pod názvy liposomy, ceramidy, AHA kyseliny a koenzym Q 10. Kromě toho je kozí mléko bohaté na minerální látky jako je vápník, fosfor, hořčík a draslík, obsahuje i vitaminy skupiny B a vitamin A. Vitaminy jsou pro pokožku velmi důležité, protože ji chrání před působením volných radikálů a nedostatkem buněčné energie a tím i předčasným stárnutím.
Tuk z kozího mléka je ideálním transportním prostředkem živin do hlubokých vrstev pokožky. Množstvím fosfolipidů, základní stavební součásti buněčných membrán, se podílí na zvláčnění pokožky a chrání ji před nepříznivými vlivy prostředí. Přítomný inositol je rovněž ochráncem buněk před působením volných radikálů a má tak vliv na udržení zdravé a krásné pokožky.
Syrovátka z kozího mléka je z hlediska uplatnění v kosmetice velmi cennou surovinou. Bílkovinná část syrovátky podporuje hydrataci kůže, zabraňuje vysušování, zvyšuje prokrvení kůže a tím i odolnost proti nepříznivým vlivům prostředí. Syrovátka obsahuje selen a taurin, který katalyzuje rozklad škodlivých peroxidů, zabraňuje tvorbě volných radikálů a chrání tak spolu s vitaminem A a inositolem pokožku před UVA a UVB zářením. Kyselina mléčná a citrónová se aktivně podílejí na prokrvení pokožky, regulaci látkové výměny a obnovy horní vrstvy pokožky. Podporují obnovu ochranného filmu, přispívají ke stabilizaci jeho pH a aktivují regenerační procesy stárnoucí kůže a kůže poškozené životním prostředím.
V tomto, ale i ve výběru dalších surovin do našich kosmetických výrobků spočívá tajemství omlazujícího a ozdravujícího účinku kosmetiky La Chèvre .
A důležitá poznámka nakonec: Netestujeme na zvířatech, máme je rádi!

Reklama