Reklama

zelMáme tady podzim a s ním studené a sychravé večery. Potřebujete se pořádně zahřát? Pak pro vás máme skvělý tip! Zelnou polévka s klobásou! Nejenže vás skvěle zahřeje, ale ještě vám dodá mnoho vitamínů. Od dávných dob si člověk doma kvasil zelí, aby měl na zimu posilu proti únavě.

Také jste dostala chuť na pořádnou zelňačku? Tak vzhůru do přípravy!

Zelná polévka s klobásou

Ingredience:

  • 1.      mistička dobrého kysaného zelí
  • 2.      3 brambory
  • 3.      2 lžíce hladké mouky
  • 4.      2 lžíce sladké mleté papriky
  • 5.      1 smetana
  • 6.      2 nožky šunkové klobásy
  • 7.      1 cibule
  • 8.      1 lžička soli
  • 9.      1 dl mléka
  • 10.  1 lžíce másla
  • 11.  1 lžíce sádla
  • 12.  voda
  • 13.  2 vařená vejce

Postup přípravy:

V kastrole na sádle zpěníme nakrájenou cibuli,přidáme na kostičky nakrájenou uzeninu,osmahneme,přisypeme papriku,znovu krátce osmahneme,přidáme kyselé zelí (u nás zásadně neproplachujeme) a restujeme.

Směs podlijeme trochou horké vody a vaříme doměkka.

Mezitím si uvaříme brambory nakrájené na kostky v mírně slané vodě.Přidáme je do podlité směsi i s vodou,ve které jsme je vařili a ještě chvilku společně povaříme.

Nakonec zahustíme mlékem,ve kterém jsme rozmíchali hladkou mouku a povaříme do zhoustnutí.Polévku vylepšíme smetanou a lžící másla.Na talíři zdobíme vařeným vejcem.

Recept na tuto skvělou polévku najdete na www.namasle.cz/recepty-kuchare/madeta

zel1