Reklama

Chcete každý den připravit rodině teplou večeři, ale schází vám inspirace a času také nemáte nazbyt? Máme pro vás tipy na jednoduché a chutné recepty, kterými potěšíte každého člena vaší rodiny! Dnes zkuste zeleninu v krustě s jogurtovým dipem.

zelenina

Ingredience:
Zelenina podle chuti (mrkev, celer, cuketa, brokolice, květák), 1 kg strouhanky, 300 g hladké mouky, 3 ks vajec, 1 dl mléka, 1 svazek jarní cibulky, 2 stroužky česneku, olej na smažení (olej podle potřeby), šťáva z půlky citronu, drcený nebo mletý pepř (špetka), 1 lžíce MAGGI Vegga s kuřecí příchutí

Postup:
Mrkev nakrájíme na 0,5 cm široké plátky, celer a cuketu na 1cm plátky, růžičky brokolice nebo květáku povaříme asi 5 minut v horké osolené vodě, cedníkem vyjmeme a ihned zchladíme studenou vodou. Osušíme čistou kuchyňskou utěrkou.

Do tří misek připravíme: 1. mouku, 2. vejce rozmíchané s mlékem, 3. strouhanku smíchanou s MAGGI Veggou. Zeleninu nejdříve obalíme v mouce, pak ve vejcích a nakonec ve strouhance. Jednotlivé kousky smažíme v rozpáleném oleji dozlatova. Hotovou zeleninu položíme na kuchyňský ubrousek, aby se zbavila přebytečného tuku. Dip připravíme smícháním jogurtu, nadrobno nakrájené jarní cibulky s česnekem a dochutíme citronovou šťávou.

Více na www.maggi.cz