Zdraví

Zdravý jídelníček s Zepter potřetí

zepterV magazínu Žena-in se setkáváte s články na téma Zdravé vaření. Partnerem tohoto seriálu je společnost Zepter International se svými dokonalými pomocníky pro vaření. Společnost Zepter International je odborník na zdravé vaření s pomocí vysoce kvalitního nádobí. Dnes vám opět přinášíme příklad zdravého jídelníčku na jeden den.

Denní jídelníček III.

(5120 kJ, 82 g bílkovin, 38 g tuku, 142 g sacharidů)

Snídaně - tmavý rohlík se sýrem a mrkví

zepter(1070 kJ, 16 g bílkovin, 7 g tuku, 35 g sacharidů)
50 g tmavého rohlíku, 50 g nízkotučného taveného sýra, 100 g strouhané mrkve

Přesnídávka - mandle

(560 kJ, 4 g bílkovin, 12 g tuku, 3 g sacharidů)
20 g mandlí, šálek zeleného čaje s plátkem citrónu

Oběd - telecí svíčková s pečeným bramborem

(1130 kJ, 22 g bílkovin, 8 g tuku, 29 g sacharidů)
100 g telecí svíčkové, stroužek česneku, citrónová kůra, tymián, sůl, pepř, 150 g vařených brambor ve slupce

zepterTymián nasekáme společně s česnekem v procesoru mixSy, omytý citron oloupeme a kůru rozsekáme v mixSy na drobné kousky. V misce (TF-984-20-NG) smícháme bylinky s kůrou a vzniklou směsí okořeníme telecí maso. Zapneme zdroj ohřevu na střední stupeň, přiklopíme nádobu Quadra o objemu 1,6 l (TQ-1619-S) poklicí a rozehřejeme ji. Když se šipka tepelného indikátoru posune do zeleného pole, zkontrolujeme správnost teploty stříknutím pár kapek vody na dno nádoby. Pokud se na dně vytvoří kuličky, je nádoba připravena. Vložíme telecí svíčkovou, přimáčkneme vidličkou, přiklopíme poklici a opékáme. Maso se přilepí k pánvi, když je hotové (cca za 2 minuty), tak se odlepí, můžeme je otočit a opéct z druhé strany. Když je maso hotové, vyjmeme ho z nádoby a dáme stranou. Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky a ve výpeku opečeme.

Svačina - kakao

zepter(720 kJ, 9 g bílkovin, 6 g tuku, 19 g sacharidů)
200 ml mléka, 10 g kakaového prášku, lžička cukru

V nádobě na mléko (TF-014-12-S) ohřejeme mléko a přidáme kakaový prášek. Můžeme mírně přisladit.

Večeře - ratatouile

(1640 kJ, 31 g bílkovin, 5 g tuku, 56 g sacharidů)
40 g cibule, 100 g cukety, 200 g lilku, 1 červená paprika, 200 g rajčat, lžíce cukru, 2 lžíce octa, 100 g drůbeží šunky, sůl, pepř, bobkový list, česnek

zepterOčištěnou a omytou cuketu, lilek a cibuli nakrájíme na kostky, z nakrájených rajčat odstraníme jadérka a přebytečnou vodu. Připravíme si nádobu Quadra s jedním úchytem (TQ-16-19-S) a vložíme do ní celou papriku. Když indikátor tepelné regulace postoupí do zeleného pole, odstraníme poklici a opékáme papriku tak dlouho, dokud celá slupka nezčerná. Z ještě teplé papriky odstraníme slupku, stopku, jádřinec a nakrájíme ji na kousky. V druhé pánvi - v grilovací nádobě se dvěma úchyty (TQ-1619) - opečeme lilek a až bude indikátor tepelné regulace v zeleném pásmu, přidáme cuketu. Opékáme do zhnědnutí zeleniny. Zeleninu poté vyndáme a v nádobě osmažíme cibuli, cukr, bobkový list a česnek. Až cibule s cukrem zezlátne, přidáme ocet. Lilek a cuketu vrátíme zpět, přidáme zbývající zeleninu, opepříme, podlijeme troškou vody, přiklopíme poklicí a necháme na nejnižším stupni zvolna vařit. Zeleninu vaříme do změknutí, nikoli do rozvaření. Před dovařením vmícháme na nudličky nakrájenou šunku, prohřejeme a podáváme.

Přejeme vám dobrou chuť!

zepter

Hrajte o exkluzivní nádobí Zepter, automobil SEAT Altea XL a další Zepter ceny v celkové hodnotě 1 milion Kč! Více na www.zepterhra.cz.

zepter


  • První jídelníček najdete ZDE.
  • Druhý jídelníček najdete ZDE.
   
05.02.2010 - Zdravé vaření - autor: Komerční článek

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Výzkum žena-in.cz – téma bolest, horečka a nachlazení
Trápí vás exém? Zapojte se do testování RadioXar

Náš tip

Doporučujeme