Zdraví

Zdravý jídelníček s Zepter!

V magazínu Žena-in se setkáváte s články na téma Zdravé vaření. Partnerem tohoto seriálu je společnost Zepter International se svými dokonalými pomocníky pro vaření. Společnost Zepter International je odborník na zdravé vaření s pomocí vysoce kvalitního nádobí. Nyní vám přinášíme příklad zdravého jídelníčku na jeden den.

Denní jídelníček I. (5100 kJ, 78 g bílkovin, 33 g tuku, 155 g sacharidů)

zepterUvedený příklad jídelníčku je určen pro ty, kteří chtějí hubnout efektivně a zároveň si na jídle pochutnat. Navržený jídelníček je z hlediska obsahu energie redukční, obsahuje dostatek kvalitních bílkovin, přiměřené množství sacharidů a je nízkotučný. Při přípravě pokrmů bylo použito nádobí společnosti Zepter, které umožňuje vařit bez tuku, šetrně k obsaženým vitaminům a minerálním látkám a přitom velmi chutně.

 

Snídaně

zepterchléb se sýrem (1320 kJ, 19 g bílkovin, 12 g tuku, 34 g sacharidů)

60 g chleba Šumava, 50 g sýr Eidam 30 % t. v s., 10 g Flóra light, 50 g zelenina

Chléb namažeme rostlinným tukem, sýr vložíme do procesoru mixéru mixSy od společnosti Zepter a najemno nasekáme. Sýrem posypeme namazaný chléb a podáváme se zeleninovou oblohou.

Přesnídávka

ovoce (280 kJ, 0 g bílkovin, 0 g tuku, 16 g sachridů)

100 g hrušek

Oběd

zepterbalkánské kuře s bramborem (1380 kJ, 33 g bílkovin, 6 g tuku, 38 g sacharidů)

150 g kuřecího masa, 50 g cibule, 50 g paprik, 50 g rajčat, stroužek česneku, podle chuti pepř, sůl, sušený tymián, petrželová nať, 150 g brambor

Omyté a osušené kuřecí maso vložíme do nahřáté nádoby Zepter (např. pánev Zepter TF-027-24-LS) a přepneme na minimum. Maso opečeme po obou stranách do zlatova. zepterMaso vyjmeme, do výpeku přidáme nakrájenou cibuli a zdroj tepla zvýšíme na střední stupeň. Když cibulka mírně zezlátne, přidáme k ní oloupaná nakrájená rajčata, papriky rozkrájené na větší kousky, rozsekaný česnek a okořeníme tymiánem, popř. osolíme. Asi 5 minut dusíme na minimálním stupni tepelného zdroje pod poklicí, pak přepneme na střední stupeň a necháme bez poklice asi 2-3 minuty. Když pokrm začne vysmahovat, podlijeme mírně vodou a vložíme do něj kuřecí maso. Zdroj přepneme na minimum, přiklopíme poklicí a asi 3 minuty pokrm dusíme. Pak zdroj tepla vypneme a pokrm necháme dojít.

Příprava brambor: Na nádobu Zepter s cca 2 dcl vody (např. TF-042-20, 4,2l) umístíme nádobu s děrovaným dnem (TF-987-20), ve které připravíme brambory. Vaření v páře představuje velmi šetrný způsob tepelné úpravy a takto upravené potraviny si zachovávají maximum obsažených vitaminů a minerálních látek.

Svačina

zepterborůvkový koktejl (730 kJ, 7 g bílkovin, 5 g tuku, 24 g sacharidů)

200 ml mléka, 100 g borůvek, umělé sladidlo (nemusí být)

Borůvky rozmixujeme s mlékem a sladidlem v univerzálním mixeru mixSy od společnosti Zepter.

Večeře

křenová pomazánka s tmavým pečivem (1390 kJ, 19 g bílkovin, 10 g tuku, 43 g sacharidů)

1 tmavá houska, 50 g nízkotučného tvarohu, 10 g mletých vlašských ořechů, 50 ml nízkotučného jogurtu, strouhaný křen, mandarinka

Vidličkou rozmačkáme tvaroh, přidáme mleté ořechy, nastrouhaný křen a smícháme s jogurtem. Namažeme na pečivo a obložíme měsíčky mandarinky.

Můžete se s námi a s Zepter International těšit na další zdravé jídelníčky, nadbídneme vám je v článcích, které budou následovat!

zepter

Hrajte o exkluzivní nádobí Zepter, automobil SEAT Altea XL a další Zepter ceny v celkové hodnotě 1 milion Kč! Více na www.zepterhra.cz.

zepter

   
02.02.2010 - Zdravé vaření - autor: Komerční článek

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Anketa na téma osteoporóza
Anketa na téma: Zubní zdraví

Náš tip

Doporučujeme