Novinky

Zdravý experiment od čtenáře Stonehod

Do redakce nám dnes dorazil taky jeden recept - a je od čtenáře Stonehod. V kuchyni rád experimentuje, a tak vám posílám zdravou variantu palačinek - špaldové palačinky. Zkuste to, tady máte recept!

Krásný den všem v redakci přeji,

chtěl bych se s Vámi podělit o jeden zdravý experiment.

Při posledních pár receptech, co dávala Elly do článků o vaření, si děvčata stěžovala, že to je dobré, ale málo dietní. Jelikož rád v kuchyni experimentuju, tak jsem zkusil zkombinovat samé „zdravé“ suroviny a vyrobil jsem asi zdravé palačinky.

Ingredience:

těsto

  • 300 gramů hladké špaldové mouky (koupena ve zdravé výživě)
  • 6 polévkových lžic sójového nápoje v prášku (nejlevnější je v lékárně, zelený pytlík s názvem
  • „Zajíc“)
  • 6 dcl vody
  • 3 vejce
  • 20 gramů třtinového cukru
  • špetka mořské soli
  • trošku olivového oleje na vymazání pánvičky

náplň

  • 2 tvarohy a do nich třtinový cukr dle chuti. Každý má rád jinak sladké.

Postup:

Nejdřív jsem si smíchal mouku, cukr a sůl. Poté nasypal do čisté mísy 6 polévkových lžic zajíce a zalil to 6 deci horké vody a pořádně rozmíchal. Ani jsem to neochlazoval. Šoupnul jsem tam 3 vejce, hned vzal ruční šlehač a za stálého šlehání přisypával mouku s cukrem. Vyšlehal do krásně tekutého těsta. Kdyby se vám zdálo husté, stačí přilít trošku vody. (asi v půlce pečení jsem přilil). Palačinky jsem dělal na mé šikovné pánvičce o průměru 24 cm. Před první palačinkou jsem pánvičku vymazal olivovým olejem a dal se do pečení. Poté už jen vždy pár kapek oleje, ale to každý asi posoudí dle své pánvičky. A musím říct, že jsem byl příjemně překvapen. Těsto se z obou stran krásně propeklo a palačinky byly krásně heboučké. (Nemusím je obracet, umím přehazovat) Bylo jich z tohoto množství těsta 11. Nejdřív jsem ochutnal jen tak suchou a opět příjemné překvapení. Chutnala :-). Tak už zbylo jen naplnit tvarohem a dlabat. Děti si je pochvalovali. V příloze posílám finální výrobek.

pala

Mějte se fajn

Stonehod


Milý Stonehod, moc díky, určitě se najde hodně z nás, které Váš recept vyzkoušejí.

Hezký den,

Lucka

 

   
31.03.2014 - Čtenářské příspěvky - autor: Lucie Paličková

Komentáře:

  1. avatar
    [8] stonehod [*]

    monkee — #6 Jé to je jednoduché milá dámo. Pro chlapa není důležité jestli peče, smaží, nebo vaří. Pro něj je důležitý výsledek. A jestli všem jeho výtvor chutná, tak je spokojen i s tím jedním závitem Sml16

    superkarma: 3 31.03.2014, 19:25:43
  2. avatar
    [7] samecka [*]

    monkee — #6 ale,no bóže...Chlap, co nemusí obracet a umí přehazovat,ať klidně dělá na pánvičce třeba salta. Hlavně když místo mě navaří. Pardon, nasmaží.Sml30

    superkarma: 3 31.03.2014, 17:56:57
  3. avatar
    [6] monkee [*]

    Na pánvičce se nepeče, na pánvičce se smaží, pane kolego čtenáři. Zatím s tím pojmenováním měli problém jen chlapi. Že by to bylo tím jedním závitem?Sml58Sml30 Nebo mě někdo vyvede z omylu?Sml24

    1. na komentář reaguje samecka — #7
    2. na komentář reaguje stonehod — #8
    superkarma: 0 31.03.2014, 17:49:09
  4. avatar
    [5] lenig [*]

    šikulka jsi Sml59Sml59Sml59

    superkarma: 0 31.03.2014, 17:31:24
  5. avatar
    [4] stonehod [*]

    enka1 — #3 těch pár kapek Sml30

    superkarma: 0 31.03.2014, 16:25:24
  6. avatar
    [3] enka1 [*]

    I ty koumákuSml16Sml67

    Jen - odevšad se na mě řítí olivový olej, auva.

    1. na komentář reaguje stonehod — #4
    superkarma: 0 31.03.2014, 15:03:30
  7. avatar
    [2] Jindriska8 [*]

    Píšu si recept!Sml59

    superkarma: 0 31.03.2014, 14:37:06
  8. [1] VeronikaKumhal [*]

    Též je doma dělám, jen bez zajíce a místo klasického, dávám sójové mléko :) Jsou moc dobré :)

    superkarma: 0 31.03.2014, 13:42:02

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Náš tip

Doporučujeme