Chcete letos vyzkoušet nový druh vánočního cukroví? Inspirujte se recepty na zdravé mlání. Při jejich přípravě využijete ovesné vločky Emco a lahodný výsledek vás jistě mile překvapí. 

COOKIES (40 ks)

  • Emco100 g Emco ovesných vloček jemných
  • 175 g hladké mouky
  •  ½ lžičky jedlé sody
  • 175 g třtinového cukru
  • 1 lžička skořice
  • 140 g másla
  • 1 vejce
  • 70 g sušených brusinek a 50 g vlašských ořechů

Ovesné vločky, mouku, sodu, cukr a skořici promícháme, přidáme na kousky pokrájené změklé máslo, vsypeme brusinky, nasekané ořechy a vejce. Prohněteme a z těsta vytvoříme váleček o průměru cca 5 cm, zabalíme do potravinové fólie a dáme na 2 hodiny do lednice. Poté z válečku nakrájíme kolečka, rozložíme na pečícím papírem vyložený plech a pečeme 15 min. při 180 °C.

OVESNÉ HRUDKY (30 ks)

  • Emco150 g Emco ovesných vloček
  • 150 g medu
  • 2 lžíce oleje (sezamový, slunečnicový nebo řepkový)
  • 100 g pražených lískových ořechů, sezamová semínka

Med s olejem zahříváme za stálého míchání na pánvi. Až směs začne pěnit, vonět a lehce zlátnout, přisypeme ovesné vločky. Na mírném ohni je pražíme za stálého obracení a promíchávání, nejlépe dřevěnou špachtlí, dozlatova. Přidáme nahrubo nasekané ořechy a sezamová semínka. Ještě než směs vychladne, tvoříme hrudky a servírujeme v papírových košíčcích.

BISKITI (40 ks)

  • Emco1 balení Emco Biskiti oříškoví a čokoládoví
  • cukrová poleva: 1 (čerstvý) bílek, 20 dkg moučkového cukru (3x přesátého), 1 lžíce šťávy z citrónu

nebo

  • čokoládový krém: 1 máslo, 1 vanilkový cukr, 150 g hořké čokolády, 100 ml mléka, 2 lžíce polohrubé mouky, 30 g 100% ztuženého tuku, 50 g moučkového cukru
  • proslazené ovoce nebo cukrové perličky

Všechny přísady na cukrovou polevu vyšleháme do tuhé polevy tak, aby neskapávala ze lžíce. Cukrovou polevou k sobě slepíme kolečko čokoládových a kolečko oříškových Biskitů. Horní kolečko zdobíme cukrovou polevou, ovocem a  kousky mandlí. 

Při přípravě krému si nejdříve uvaříme hustou kaši z mléka a mouky, do které hned po stažení z plotny vmícháme 100% tuk a na kousky nalámanou čokoládu. Mícháme do úplného rozpuštění a necháme zcela vychladnout. Máslo necháme změknout při pokojové teplotě a s cukrem vyšleháme do světlého krému. Pomalu zašleháváme i čokoládovou kaši. Biskiti slepujeme krémem a zdobíme cukrovou polevou nebo cukrovými perličkami.

DORTÍČKY Z OVESNÝCH SUŠENEK (30 ks)

  • Emco10 balení Emco Ovesné sušenky (kokosové, jablečné),
  • vanilkový krém: 1 máslo, 1 vanilkový puding bez vaření, 5 dkg moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 10 dkg bílé čokolády

nebo

  • čokoládový krém: 1 máslo, 1 vanilkový cukr, 150 g hořké čokolády, 100 ml mléka, 2 lžíce polohrubé mouky, 30 g 100% ztuženého tuku, 50 g moučkového cukru
  • cukrové perličky, marcipán

Vezmeme dvě sušenky a spojíme krémem. Horní díl sušenky zdobíme krémem, cukrovými perličkami nebo fondánovou hmotou.

Při přípravě vanilkového krému nejdříve vyšleháme změklé máslo s moučkovým i vanilkovým cukrem. Přidáme rozpuštěnou čokoládu a dále šleháme. Vanilkový puding připravíme podle receptu na obalu a postupně zašleháváme k již kompaktní směsi másla a čokolády. Biskiti slepujeme krémem a zdobíme cukrovou polevou nebo proslazeným ovocem.

Při přípravě čokoládového krému si nejdříve uvaříme hustou kaši z mléka a mouky, do které hned po stažení z plotny vmícháme 100% tuk a na kousky nalámanou čokoládu. Mícháme do úplného rozpuštění a necháme zcela vychladnout. Máslo necháme změknout při pokojové teplotě a s cukrem vyšleháme do světlého krému. Pomalu zašleháváme i čokoládovou kaši.

KAKAOVÉ KOSTKY (40 ks)

  • Emco10 balení Emco Ovesné tyčinky čokoládové
  • 3 lžíce kakaa
  • 3 lžíce moučkového cukru
  • ořechy, mandle nebo proslazeného ovoce na zdobení

Ovesnou tyčinku rozkrájíme na kostky, které poprášíme prosátým kakaem a moučkovým cukrem, zdobíme dle chuti kousky ovoce, mandlemi nebo ořechy.

OVESNÉ SUŠENKY (40 ks)

  • Emco7 balení Emco Ovesné sušenky (čokoládové)
  • cukrová poleva: 1 (čerstvý) bílek, 20 dkg moučkového cukru
  • (3x přesátého), 1 lžíce šťávy z citrónu

Ovesné sušenky zdobíme cukrovou polevou do tvaru hvězdiček nebo fondánovou hmotou pomocí vykrajovátek.

Reklama