Reklama

vločkovec

Víte, že i mlsat se dá zdravě? Je to tak. Stačí jen použít ty správné suroviny a zpracovat je do chutného a zdravého pokrmu. Takový je i dnešní recept na netradiční dezert. Najdete v něm samé dobré suroviny. Základem jsou, jak už název napovídá, jablka a ovesné vločky.

Oblíbila jsem si jednu facebookovou skupinu, kde jsou úžasné ženské, které se navzájem podporují v hubnutí, zdravém stravování a sdílí si spoustu dobrých receptů. Jedna z nich, Veronika, mě zaujala úžasně vypadajícím dezertem. Už když jsem ho viděla, tak jsem byla nadšená a rozhodnutá ho vyzkoušet.

Suroviny

  • 250 g ovesných vloček
  • 300 ml mléka
  • 2 špetky soli
  • 2 vejce
  • 50 g třtinového cukru
  • trochu citronové kůry
  • 250 g nastrouhaných jablek
  • 20 g rozinek
  • špetka mleté skořice
  • 30 g kokosového tuku

jablečný vločkovec

Postup

Do mléka dejte špetku soli, lehce ohřejte a nasypejte ovesné vločky. Ty nasáknou a změknou. Nechejte bokem až do vychladnutí.

Žloutky ušlehejte s vanilkovým cukrem a kůrou. Přidejte vločky. Ušlehejte pevný sníh z bílků, který opatrně přimíchejte do žloutkové směsi s vločkami.

Zapékací formu vymažte kokosovým tukem a rozprostřete do ní polovinu vločkového těsta. Na tu dejte nahrubo posekaná jablka, ochuťte skořicí a posypejte hrozinkami. Přikryjte druhou polovinou těsta.

Nahoru dejte kousky kokosového tuku (nebo másla) a pečte v troubě vyhřáté na 180 °C, půl hodiny.

Podávejte jako kousek dortu, s trochou jogurtu a medu nebo javorového sirupu.

Máte své oblíbené zdravé dezerty?

Čtěte také