Vaření

Zdravé grilované broskve

Sezona grilování je v plném proudu. Co takhle připravit si pochoutku z právě dozrávajících broskví?

Zdravé grilované broskve

* 25 minut * jednoduchá příprava * 4 porce * 50-100 Kč

Suroviny

broskve

  • 40 ml rumu
  • 4 lžíce krupicového cukru
  • 4 broskve
  • 2 hřebíčky
  • 3 ks badyánu
  • 1 ks skořice
  • 100ml vody
  • lžička citronové šťávy
  • smetanová zmrzlina

Postup

  • Než začneme s grilováním broskví, připravíme si sirup, který se k ní báječně hodí. V hrnci rozpustíme cukru a smícháme jej s rumem. Jakmile začne cukr karamelizovat, přidáme vodu.
  • Sirup ochutíme citronovou šťávou, badyánem, hřebíčky a skořicí a ještě krátce povaříme. Broskve rozpůlíme, zbavíme pecky a pomažeme připraveným sirupem.
  • Broskve grilujeme z obou stran. Jakmile jsou hotové, podáváme je s kopečkem zmrzliny a trochou sirupu.

Víte, že...?

Dužina broskví obsahuje velké množství hořčíku, draslíku a vápníku, dále obsahují vitaminy skupiny B, beta-karoten a vitamin C. Jsou mírně projímavé a močopudné. Mají podpůrný účinek při bronchitidách, kašli a astmatu.

Další tipy, rady a spoustu skvělých receptů pak najdete na webu Tesco Recepty.

   
13.08.2015 - Grilování - autor: (red)

Komentáře:

  1. avatar
    [18] renda4141 [*]

    gerda — #11 Také jí mám ještě po mé mamce a nedám na dopustit. Sml16

    superkarma: 0 13.08.2015, 15:54:40
  2. [17] knihovna [*]

    gerda — #11 Jj remoska je výborná na všechno, taky mám tu starou, sehnala jsem ji na aukru, když mě minulá opustila

    superkarma: 0 13.08.2015, 14:37:58
  3. [16] knihovna [*]

    V těchto vedrech jsem si oblíbíla vychlazený tvaroh a k tomu ovoce nebo zeleninu- naplním tvarohem rajčata, papriku, meruňky, broskve, taky na rybíz je dobrý, se salátovkou. To je velmi osvěžující.

    superkarma: 0 13.08.2015, 14:36:30
  4. [15] hot [*]

    proč ničit broskve? Sml80

    superkarma: 1 13.08.2015, 14:21:03
  5. [14] manislava [*]

    Sml80

    superkarma: 0 13.08.2015, 12:09:02
  6. [13] Vendi [*]

    ovoce negrilujeme Sml16

    superkarma: 1 13.08.2015, 10:08:26
  7. avatar
    [12] Suzanne [*]

    To vůbec nemusí být špatné Sml16

    superkarma: 0 13.08.2015, 09:47:51
  8. avatar
    [11] gerda [*]

    Boros — #8na tyto teploty je lepší remoska, zaplaťpánbu za Grand remosku z dob socialismu. Šlape jak hodinky.

    1. na komentář reaguje knihovna — #17
    2. na komentář reaguje renda4141 — #18
    superkarma: 0 13.08.2015, 09:36:56
  9. [10] bobani [*]

    to může být zajímavé . a co takhle pečenou zmrzlinu ?

    superkarma: 0 13.08.2015, 09:35:24
  10. avatar
    [9] kobližka [*]

    Co všechno se ještě bude grilovat? Není to nějaký letošní šok z těch veder?Vzpamatujte se s tím věčným grilováním...

    superkarma: 1 13.08.2015, 09:32:17
  11. [8] Boros [*]

    theplana — #5 Já taky, a v těhle vedrech roztápět troubu, to je za trest.

    1. na komentář reaguje gerda — #11
    superkarma: 0 13.08.2015, 09:08:54
  12. avatar
    [7] Žofie [*]

    renda4141 — #2 Grilovaný ananas u nás máme všichni moc rádi Sml20

    superkarma: 0 13.08.2015, 08:23:33
  13. [6] ZdenaZ [*]

    není nad čerstvé ovoce přímo ze stromuSml59

    superkarma: 1 13.08.2015, 08:00:49
  14. [5] theplana [*]

    Já raději čerstvé a dobře umyté Sml22 To je základ Sml59

    1. na komentář reaguje Boros — #8
    superkarma: 1 13.08.2015, 07:06:52
  15. [4] 1alena [*]

    Grilování nesnáším, a ovoce?? Bylo by mi ho líto

    superkarma: 1 13.08.2015, 06:59:02
  16. avatar
    [3] gerda [*]

    Ovoce mám radši čerstvé, bez poničených vitamínů. To grilování všeho už je nějaká mánie, ne?Sml80

    superkarma: 2 13.08.2015, 06:32:43
  17. avatar
    [2] renda4141 [*]

    Tak o grilované broskvy jsem ještě nikdy neslyšela. Sml80 Ale proč ne. My když děláme grilovačku, tak po mase ještě ugrilujeme ananas. Je to moc dobré na závěr a hezky po něm slehne a vytráví. Sml16

    1. na komentář reaguje Žofie — #7
    superkarma: 1 13.08.2015, 06:20:44
  18. avatar
    [1] tepito [*]

    já nevím..ale příjde mi naprosto zbytečné kazit tak dobré ovoce jakoukoliv tepelnou úpravouSml15

    superkarma: 2 13.08.2015, 05:40:46

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Náš tip

Doporučujeme