Sezona grilování je v plném proudu. Co takhle připravit si pochoutku z právě dozrávajících broskví?

Zdravé grilované broskve

* 25 minut * jednoduchá příprava * 4 porce * 50-100 Kč

Suroviny

broskve

  • 40 ml rumu
  • 4 lžíce krupicového cukru
  • 4 broskve
  • 2 hřebíčky
  • 3 ks badyánu
  • 1 ks skořice
  • 100ml vody
  • lžička citronové šťávy
  • smetanová zmrzlina

Postup

  • Než začneme s grilováním broskví, připravíme si sirup, který se k ní báječně hodí. V hrnci rozpustíme cukru a smícháme jej s rumem. Jakmile začne cukr karamelizovat, přidáme vodu.
  • Sirup ochutíme citronovou šťávou, badyánem, hřebíčky a skořicí a ještě krátce povaříme. Broskve rozpůlíme, zbavíme pecky a pomažeme připraveným sirupem.
  • Broskve grilujeme z obou stran. Jakmile jsou hotové, podáváme je s kopečkem zmrzliny a trochou sirupu.

Víte, že...?

Dužina broskví obsahuje velké množství hořčíku, draslíku a vápníku, dále obsahují vitaminy skupiny B, beta-karoten a vitamin C. Jsou mírně projímavé a močopudné. Mají podpůrný účinek při bronchitidách, kašli a astmatu.

Další tipy, rady a spoustu skvělých receptů pak najdete na webu Tesco Recepty.

Reklama